Recept inspiratie

6 lekkere rauwkostsalades

Rauwkost

Met rauwkost kun je oneindig variëren. Er zijn bovendien vrijwel geen combinaties die echt niet lekker zijn. Toch is het vaak wel makkelijk om een aantal kant-en-klare ideeën te hebben wanneer je snel een lekker voorraadje rauwkost wilt maken.

En daarom hebben we zes rauwkostsalades voor je uitgewerkt. Probeer ze allemaal eens uit en laat ons vooral weten wat je ervan vindt.

Heb je zelf een lekker recept voor rauwkostsalade dat je graag maakt? Tip ons vooral even, dat vinden we altijd leuk 🙂

Rauwkost met paprika, courgette, wortel en radijs

Dit heb je nodig (500 gr)

  • 200 gr paprika
  • 100 gr courgette
  • 100 gr winterpeen
  • 100 gr radijs

Zo maak je het

  • Neem verschillende kleuren paprika
  • Snij alles klein en meng door elkaar

Voedingswaarde (per 100 gr)

  • Kcal: 28
  • Eiwit: 1 gram
  • Koolhydraten: 5 gram
  • Vet: 0 gram
  • Vezels: 2 gram

Rauwkost spitskool

Dit heb je nodig (400 gr)

  • 100 gr spitskool
  • 100 gr radijs
  • 100 gr bleekselderij
  • 1 rode ui
  • 50 gr Amsterdams uitje

Zo maak je het

  • Snij alles klein en meng door elkaar

Voedingswaarde (per 100 gr)

  • Kcal: 30
  • Eiwit: 2 gram
  • Koolhydraten: 5 gram
  • Vet: 0 gram
  • Vezels: 1 gram

Rauwkost rode biet

Dit heb je nodig (380 gr)

  • 100 gr rode biet (voorgekookt)
  • 100 gr winterpeen
  • 1 appel
  • halve rode ui
  • 25 gr augurk
  • citroensap naar smaak
  • peterselie naar smaak

Zo maak je het

  • Rasp de rode biet en wortel
  • Snij de ui en de augurk fijn
  • Meng alles in een kom
  • Rasp de appel en doe er wat citroensap overheen en meng alles door elkaar
  • Maak af met wat peterselie

Voedingswaarde (per 100 gr)

  • Kcal: 46
  • Eiwit: 1 gram
  • Koolhydraten: 10 gram
  • Vet: 0 gram
  • Vezels: 3 gram

Oosterse rauwkost

Dit heb je nodig (300 gr)

  • 100 gr Chinese kool
  • 100 gr peultjes
  • 100 gr winterpeen
  • 50 gr taugé
  • 50 gr bosui
  • gember naar smaak
  • 10 ml olijfolie
  • 5 ml azijn
  • 2 ml ketjap manis
  • koriander naar smaak

Zo maak je het

  • Snij de Chinese kool en de bosui in smalle repen.
  • Blancheer de taugé als je dit lekkerder vindt. De peultjes even kort koken en eventueel snijden.
  • Rasp de wortel.
  • Meng alles in een kom.
  • Maak een dressing van olijfolie, azijn, ketjap manis, gember en koriander. Meng de dressing door de salade.

Voedingswaarde (per 100 gr)

  • Kcal: 52
  • Eiwit: 2 gram
  • Koolhydraten: 5 gram
  • Vet: 3 gram
  • Vezels: 9 gram

Mexicaanse rauwkost

Dit heb je nodig (400 gr)

  • 200 gr tomaten
  • 100 gr mais (blikje)
  • 50 gr kidneybonen
  • halve rode ui
  • peterselie naar smaak

Zo maak je het

  • Snij de tomaten en ui in blokjes en meng met de mais en kidneybonen.
  • Hak de peterselie er grof overheen.

Voedingswaarde (per 100 gr)

  • Kcal: 63
  • Eiwit: 2 gram
  • Koolhydraten: 10 gram
  • Vet: 1 gram
  • Vezels: 3 gram

Rauwkost rode kool

Dit heb je nodig (300 gr)

  • 100 gr rode kool
  • 100 gr knolselderij
  • 1 appel
  • halve rode ui
  • 30 ml yoghurt
  • 10 ml fritessaus
  • balsamico azijn naar smaak
  • bieslook naar smaak

Zo maak je het

  • Snij de rode kool, knolselderij, appel en rode ui fijn.
  • Maak een dressing van yoghurt, fritessaus, balsamico azijn en bieslook. Meng de dressing door de salade.

Voedingswaarde (per 100 gr)

  • Kcal: 69
  • Eiwit: 2 gram
  • Koolhydraten: 14 gram
  • Vet: 1 gram
  • Vezels: 3 gram

9 reacties

  • Hallo. Ik heb het boek “afvallen met gezond en vooral lekker eten” besteld en gekregen. Er staat bij sommige dagen dat er bij een tussendoortje rauwkost gegeten moet worden maar niet hoeveel. Kun je aangeven hoeveel dat moet zijn? Verder vind ik de receptie er goed uit zien en we eten eens wat anders dan we gewent zijn.

    • De hoeveelheden staan als het goed is overla bij vermeld. Behalve bij rauwkost op brood, hier mag je nemen wat er op je broodje past 🙂

    • Een aantal dagen in ene goed afgesloten voorraaddoos moet zeker goed gaan in de koelkast. Bewaar je dressing wel apart van je rauwkost, anders wordt de rauwkost snel zacht.

  • Hoi, ik wil graag wat meer variëren met rauwkost, want de hoeveelheid sla die ik gegeten heb de afgelopen week… ? Maar veel groente zoals rode kool, spitskool en voorgekookte rode biet koop je in veel grotere hoeveelheden dan 100 gram. Kun je dit ook in porties rauw invriezen?

    • Rauw invriezen zou ik niet doen, ik denk niet dat het dan lekker blijft. Mijn ervaring is dat een krop rode kool in de koelkast vrij lang bewaard kan blijven. Rauwkost van rode biet zou je kunnen combineren met een dag waarop je rode biet als diner eet, hetzelfde zou met spitskool kunnen.

  • Mijn recept voor een lekkere rauwkost in de winter is:
    Spitskoolsalade
    1/2 spitskool
    1 winterwortel
    1 appel
    Raspen/schaven. Mengen met
    handje walnoten
    Handje rozijnen

    Yogurtdressing:
    4 eetlepels (Griekse) yoghurt
    3 Eetlepels mayonaise
    2eetlepels gembersiroop
    Drupje worchestshiresauce
    Peper/zout
    Mengen

    Eet smakelijk,
    Met vriendelijke groet,
    Sieta

Laat een reactie achter

🔥 Heb jij onze 100 beste recepten al?

X