Recepten

Andijviesoep

Andijviesoep
Geschreven door Walter

Jo stuurde ons dit recept voor andijviesoep op. Het was haar namelijk niet ontgaan dat ik zelf ook nogal gek ben op soep. En er is nog iets wat wij gemeen hebben. Jo houdt namelijk net als ik ook van soep als hoofdmaaltijd.

Heerlijk vind ik dat! Een dampende kom soep – die ik het liefst ook loeiheet eet – met een lekker vers broodje erbij. Of een tosti, dat combineert ook wel prima met een soepje 🙂

Het liefst heb ik dan soep met veel groente en weinig calorieĂ«n. Dat valt wat minder zwaar als een romige aspergesoep bijvoorbeeld. En van zo’n licht groentesoepje kun je gerust een (half) kommetje extra nemen.

Sinds ik mijn nieuwe blender heb (Magimix, aanrader!) maak ik nog vaker soep dan eerst. Zodra ik genoeg restjes groente zie liggen die bij elkaar een soepje kunnen vormen ga ik aan de slag. Dat kan om 11 uur ’s ochtends zijn, maar ook om 11 uur ’s avonds. En ik beide gevallen schep ik direct nadat het soepje klaar is een lekker kommetje op. Wat mij betreft is het nooit te vroeg of te laat voor soep en voor de calorieĂ«n hoef je het ook niet te laten.

Tot slot nog even een tip om bijna elke soep van restjes groente lekker te maken: voeg een theelepeltje Italiaanse kruiden en een eetlepel worcestersauce toe. Nog steeds is de ene groentecombi dan succesvoller dan de ander maar je soep krijgt er wel een smaakboost van.

Dit heb je nodig (1600 ml)

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 gr andijvie
  • 100 gr aardappel
  • 50 gr zuivelspread met kruiden
  • 1000 ml groentebouillon

Zo maak je het

  • Schil de aardappel en snijd in kleine blokjes.
  • Snipper de uitjes, hak de knoflook fijn en fruit in een scheutje olie aan.
  • Voeg de stukjes aardappel en de andijvie toe en bak even mee.
  • Voeg de groentebouillon toe en breng de soep aan de kook. Laat de soep minstens 15 minuten zachtjes koken.
  • Laat de soep een beetje afkoelen en pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde massa.
  • Roer de zuiverspread er doorheen en warm de soep goed door
  • Maak de soep zelf verder op smaak met peper en zout.

Tips en tricks

  • Voeg voor extra smaak een beetje (verse) rozemarijn toe.

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter