Recepten

Appeltaart eierkoeken

Appeltaart eierkoeken
Geschreven door Walter

Goede en originele recepten zijn altijd welkom. Net als dit heerlijke ideetje voor appeltaart eierkoeken dat werd ingestuurd door Gitta. We hebben al een recept voor gewone eierkoeken maar deze smaken toch wel echt anders.

Ze zijn overigens wel wat minder stevig dan normale eierkoeken maar dat mocht bij ons thuis de pret niet drukken. Wij hebben er heerlijk van gesmuld. En de kids wisten er ook prima raad mee.

Toprecept dus! 🙂

Dit heb je nodig (zes stuks)

  • 100 gr bloem
  • 100 gr appelmoes
  • 50 gr rozijnen
  • 2 eieren
  • 1 appel
  • 2 theelepels citroensap
  • 2 theelepels kaneel
  • 5 gr bakpoeder

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes van hooguit een halve centimeter.
  • Zeef de bloem boven een kom en voeg de kaneel en een snuf zout toe en roer even door. Meng de citroensap erdoor.
  • Klop in een andere kom de eieren (met de hand) luchtig.
  • Spatel de eieren voorzichtig door de bloem. Roer tot een egaal beslag, maar roer niet langer dan nodig is.
  • Voeg dan de appelmoes en bakpoeder toe en roer voorzichtig nog een keer door tot een luchtig en egaal beslag.
  • Schep de appelstukjes en rozijnen er tot slot doorheen en verdeel het mengsel in zes hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Maak de hoopjes een beetje rond en duw ze plat. Zorg dat ze overal even dik zijn.
  • Bak de eierkoeken in ongeveer 15 minuten gaar. Zodra ze mooi lichtbruin kleuren zijn ze goed.

Tips en tricks

  • Probeer niet meer te roeren dan nodig is, zodat je beslag lekker luchtig blijft.

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter