Recepten

Aspergetaart

Aspergetaart
Geschreven door Walter

In het kort: deze aspergetaart is net zo geslaagd als de foto die we ervan gemaakt hebben. Die is erg mooi geworden, al zeg ik het zelf 🙂

Wat een heerlijke taart is dit zeg. Sowieso maak je mij wel blij met asperges maar op deze manier is het helemaal een feest om ze te eten. Volgens mij heb ik dit seizoen al wel vijf of zes keer iets met asperges gegeten.

En ik heb nog een flinke zak met aspergeschillen en kontjes in de vriezer liggen dus voor komend weekend staat er aspergesoep op de planning. Dat heb ik zonder overleg besloten maar ik verwacht niet dat iemand in huize Rakhorst daar problemen mee heeft 😉

Dit heb je nodig (1 taart / 8 punten)

  • 500 gram asperges (ongeschild)
  • 100 gram parmaham
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • 4 plakken deeg voor hartige taart
  • 3 eieren
  • 100 gram ricotta
  • 1 rode ui
  • 20 gram peterselie

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Laat het deeg ontdooien en vet een bakvorm in.
  • Rol de plakken deeg uit en bekleed de bakvorm
  • Beleg het deeg met een deel van de ham, totdat de hele bodem bedekt is.
  • Snijd de kontjes van de asperges, schil de asperges en snijd in stukken. Houd de topjes apart.
  • Kook de asperges ongeveer 5 minuten voor. Kook de topjes niet mee. Giet de asperges af en laat ze even uitdampen.
  • Snipper de ui en snijd de overgebleven ham in stukjes. Meng dit met de asperges en de peterselie.
  • Klop de eieren los en roer de ricotta erdoor met wat peper en zout.
  • Stort het aspergemengel op de bodem van deeg en ham en giet het mengsel van de ei en ricotta er overheen.
  • Leg daarbovenop de topjes van de asperges en bestrooi ze met Parmezaanse kaas.
  • Bak de taart in ongeveer 20 minuten af.

Tips en tricks

  • Je kunt voor dit recept ook groene asperges gebruiken. Die hebben het voordeel dat je ze niet of nauwelijks hoeft te schillen.
  • Je kan eventuele overgebleven stukken prima invriezen. Wil je ze vervolgens eten dan laat je ze eerst ontdooien en doe je ze daarna een minuut of 10 op 150 graden in de oven.

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter