Patricia stuurde het recept voor deze bananensnacks in. En dat wilden wij natuurlijk proberen 🙂 Natalia was erg enthousiast, ik was gematigd enthousiast. Zo zie je maar weer dat smaken verschillen. Op zich klopt het ook wel, Natalia is veel gekker op havermout dan ik. Dan is het ook wel logisch dat zij deze snacks meer kan waarderen dan ik.
Uiteraard zijn wij benieuwd wat je ervan vindt. Laat daarom vooral even een reactie achter onderaan dit bericht 🙂
Dit heb je nodig (acht stuks)
- 1 rijpe banaan
- 90 gr havervlokken
- 12,5 gr pindakaas
- 12,5 gr honing
- 15 gr pure chocola
- 1 theelepel kaneel
Zo maak je het
Bereidingstijd: 10 minuten + 2 uur koelkasttijd
- Prak de banaan helemaal fijn zodat het echt puree wordt.
- Hak de chocola in grove stukken.
- Doe alle ingrediënten in een kom en meng het goed door elkaar.
- Draai acht ballen van het mengsel.
- Zet de ballen minstens twee uur in de koelkast zodat ze kunnen opstijven en de havervlokken juist zacht worden.
Tips en tricks
- In de koelkast kun je de ballen zeker twee tot drie dagen bewaren.
Voedingswaarde (per stuk)
- Kcal:Â 81
- Eiwit: 2 gram
- Koolhydraten: 12 gram
- Vet: 2 gram
- Vezels: 2 gram
Je kunt gemakshalve beter de extra pure hagelslag gebruiken.
Hoeveel van de balletjes mag je eten om op 81 kcal te komen?
Hoi Celine, de 81 Kcal zijn per balletje.
Waarvoor kun je de pindakaas vervangen? Heb een noten en pinda allergie.
Lijkt me een erg lekker recept! Vroeg me alleen af of het mogelijk is om de balletjes in te vriezen? Ik eet het alleen zelf en vind het zonde als ze slecht worden!
Wij hebben het niet geprobeerd om de balletjes in te vriezen. Je kunt het recept ook met een halve banaan maken en de rest dan eten als fruit van het menu.