Kerstrecepten Recepten

Bladerdeeghapjes met feta en spinazie

Bladerdeeghapjes met spinazie en feta
Geschreven door Walter

Aan hapjes ontbreekt het niet deze Kerst! Zo hebben we al de paddenstoelenragout, de komkommer met ham en bieslook en de miniquiches. Het laatste hapje van dit jaar bevat de heerlijke combinatie van spinazie, feta en pijnboompitten.

Het is overigens wel een machtige lekkernij dus bedenk goed wanneer je ‘m serveert  😉

Dit heb je nodig (10 stuks)

  • 5 plakken bladerdeeg
  • 100 gr diepvriesspinazie
  • 50 gr feta (in kleine stukjes of kruimels)
  • 20 gr pijnboompitten
  • 1 ei

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Laat de spinazie ontdooien en heel goed uitlekken.
  • Laat het bladerdeeg ontdooien en snij elke plak diagonaal doormidden.
  • Rooster de pijnboompitten zonder boter of olie goudbruin en laat ze afkoelen.
  • Meng de spinazie, feta en pijnboompitten door elkaar. Maak het mengsel op smaak met peper en eventueel zout.
  • Doe op elk stukje bladerdeeg een beetje vulling (aan één kant).
  • Klopt het ei los en smeer de rand van het bladerdeeg ermee in.
  • Vouw de plak dubbel en druk de randen aan met een klein vorkje. Dit zorgt ervoor dat het bladerdeeg goed dicht zit en geeft ook gelijk een leuk patroon.
  • Leg alle hapjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en smeer de bovenkant van de hapjes ook in met ei.
  • Bak de hapjes in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.

Tips en tricks

  • In plaats van feta kun je ook geitenkaas gebruiken. Lust je het allebei niet dan is oude kaas of Parmezaanse kaas ook een prima optie.

Voedingswaarde (per hapje)

  • Kcal: 108
  • Eiwit: 2,8 gram
  • Koolhydraten: 8,7 gram
  • Vet: 6,8 gram
  • Vezels: 0,2 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter