Recepten

Broodje gebakken kippenlevertjes

Broodje gebakken kippenlevertjes
Geschreven door Walter

Ik zal direct eerlijk met je zijn: Natalia en ik lusten allebei geen kippenlevertjes. Maar gelukkig draait het bij PG niet alleen om wat wij lekker vinden. Dat zou wat zijn…

En dus hebben we wat rondvraag gedaan in onze omgeving om te ‘onderzoeken’ of er überhaupt mensen zijn die van kippenlevertjes houden.

En die waren er zeker wel! Dus was dat voor ons een goede reden om dit recept ook eens voorbij te laten komen op het weekmenu. We gaan er namelijk best wel wat mensen blij mee maken als het goed.

En als je niet van kippenlevertjes houdt? Geen zorgen, ook dan kun je dit recept prima maken. Vervang de levertjes voor kipfilet, hamblokjes of een mooi stukje biefstuk. Ook allemaal erg lekkere opties! Vooral die laatste spreekt mij persoonlijk erg aan. Let er wel op dat je de biefstuk niet te lang bakt, dat zou zonde zijn.

Dit heb je nodig (één persoon)

  • halve ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tomaat
  • 1 theelepel gr Italiaanse kruiden
  • 100 gr kippenlevertjes
  • 50 gr champignons
  • 2 sneeën brood

Zo maak je het

  • Snipper het uitje en hak de knoflook fijn.
  • Boen de champignons schoon en snijd in plakjes. Snijd ook de tomaat in blokjes.
  • Bestrooi de levertjes met peper en zout en bak ze bruin in een scheutje olie of boter (zie tips en tricks).
  • Voeg de ui, knoflook, champignons en tomaat toe. Maak het geheel op smaak met peper en zout en de Italiaanse kruiden.
  • Serveer de kippenlevertjes op brood.

Tips en tricks

  • Je kan het brood eventueel toasten als je dat lekker vindt.
  • Pocheer de levertjes 2 minuten in water dat net van de kook af is en bestrooi ze eventueel nog dun met bloem. Dit zorgt ervoor dat het minder gaat spetteren tijdens het bakken.
  • Kippenlevertjes smaken nog net wat lekkerder (zegt men) als je ze bakt in een klontje boter in plaats van olie.

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter