Wist je dat dit recept ook te vinden is in ons bestseller kookboek ‘Altijd lekker’? In dit boek vind je een selectie van 100 populaire recepten uit ons online afslankprogramma. Benieuwd naar alle recepten uit dit boek? Bekijk dan deze pagina.
Voor dit broodje gebruikten wij 10 gram sambal en we vonden het heerlijk! Daar moeten we even bij zeggen dat wij ook wel van pittig eten houden.
Wat dat betreft zal die 10 gram sambal niet aan iedereen besteed zijn, denken we. Begin dus gerust met vijf gram en voeg later eventueel wat extra toe.
Dan nog even over het broodje zelf: jummie, jummie, jummie! Je kunt met deze (enorm goed) gevulde pistolet eventueel ook dineren, dat is toch een leuke afwisseling?
Dit heb je nodig (twee personen)
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 0,5 paprika
- 100 gr champignons
- 200 gr kipfilet
- 2 pistoletjes
- 5 gr maïzena
- 10 ml ketjap manis
- 5 gr witte basterdsuiker
- 30 ml chilisaus
- 10 gr sambal oelek
- 100 ml water
- 10 gr rucola
Zo maak je het
Bereidingstijd: 20 minuten
- Snipper de rode ui en hak de knoflook fijn.
- Snijd de paprika en champignons in kleine stukjes.
- Snijd de kipfilet in kleine blokjes.
- Bak de pistoletjes af volgens de instructies op de verpakking.
- Verhit een scheutje olie in een ruime koekenpan en bak de ui, paprika en champignons enkele minuten op hoog vuur aan.
- Voeg de stukjes kipfilet toe en bak rondom bruin.
- Bak de knoflook op middelmatig vuur 1 minuut mee.
- Klop de maïzena los in een scheutje koud water.
- Zet het vuur hoog en voeg de ketjap manis toe.
- Voeg de witte basterdsuiker, chilisaus, sambal, losgeklopte maïzena en het water toe.
- Breng de saus op middelmatig vuur zachtjes aan de kook.
- Roer goed door en voeg eventueel extra water toe om de gewenste dikte te bereiken.
- Snijd de afgebakken pistoletjes open.
- Beleg de pistoletjes met rucola.
- Schep de hete kip op de rucola en serveer direct.
Tips en tricks
- Met tien gram sambal heeft de saus behoorlijk wat pit. Je kunt eventueel met vijf gram sambal beginnen en eerst even proeven of de saus misschien al pittig genoeg voor je is.
- Maak een dubbele portie hete kip en vries de helft in. Dan kun je dit broodje binnenkort heel eenvoudig nog eens maken.
Voedingswaarde (per persoon)
- Kcal: 438
- Eiwit: 33 gram
- Koolhydraten: 58 gram
- Vet: 7 gram
- Vezels: 11 gram
Jeetje wat is dit een lekker broodje. Krijgt van ons een dikke 10!
438 calorieën is wel een beetje veel voor een maaltijd als deze. Niet gezond wa nt super weinig groenten
Hoi Evelyn, wij geloven in de 80/20 regel, we eten voor 80% gezond en lekker en voor 20% misschien niet heel gezond, maar wel erg lekker! Hier kan je er meer over lezen: https://www.projectgezond.nl/de-8020-regel-voor-gezond-eten-en-afvallen/
In het dagmenu wat je erbij volgt hebben we hier rekening mee gehouden zodat dit prima kan. En uiteraard mag je ook altijd wat extra rauwkost nemen op bij dit broodje.
In welk boek staat dit recept?
Dit recept staat in het boek “Altijd Lekker”