Diner Vegetarisch recept

Cannelloni’s met Hüttenkäse

Cannelloni's met Hüttenkäse

Ben ik de enige die cannelloni en cannoli altijd door elkaar haalt? Of hebben jullie daar stiekem allemaal last van?

Heb je overigens weleens cannoli gegeten? Ik nog nooit namelijk. Terwijl ik het er superlekker uit vindt zien als ik het op internet voorbij zie komen. Maar volgens mij is het vrijwel nergens te koop. Als ik het wil proeven zal ik het dus zelf moeten maken of op zoek moeten gaan naar een Italiaanse delicatessenzaak. Ik ga er eens achteraan…

Maar nu even over de cannelloni’s, want die zijn in ieder geval erg lekker! We hebben twee cannelloni recepten ontvangen, eentje van Sandra en eentje van Bianca. Daar hebben we vervolgens weer ons eigen mengelmoesje van gemaakt met als resultaat het recept dat je nu voor je hebt.

Geniet!

P.s. mocht je weten waar ik terecht kan voor de beste cannoli’s dan lees ik dat graag in de reacties hieronder 🙂

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 6 cannelloni’s
  • 200 gram tomatenblokjes
  • 100 gram Hüttenkäse
  • 100 gram cherrytomaat
  • 40 gram Parmezaanse kaas
  • 30 gram bosui
  • 30 ml droge witte wijn
  • 20 gram basilicum
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook

Zo maak je het

Bereidingstijd: 15 minuten + 20 minuten oventijd

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de bosui in ringen en snijd de cherrytomaten in kleine stukjes.
  • Hak de basilicum fijn en verdeel in twee porties.
  • Maak een mengsel van de bosui, één portie basilicum, tomaat en Hüttenkäse en vul de cannelloni’s hiermee.
  • Leg de cannelloni’s in een ingevette ovenschaal.
  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • Verwarm een scheutje olie in de pan en fruit de ui en de knoflook aan.
  • Blus af met de witte wijn en voeg de tomatenblokjes toe.
  • Voeg de basilicum toe en maak de saus verder op smaak met wat peper en zout.
  • Giet de saus over de cannelloni’s en bestrooi met de Parmezaanse kaas.
  • Laat de cannelloni’s in 20 á 25 minuten gaar worden in de oven.

Tips en tricks

  • Bedek de cannelloni’s goed met de saus, zodat ze ook aan de zijkanten zacht worden tijdens het garen in de oven.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 357
  • Eiwit: 20 gram
  • Koolhydraten: 32 gram
  • Vet: 14 gram
  • Vezels: 5 gram

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

🔥 Heb jij onze 100 beste recepten al?

X