Recepten

Captains dinner

Captains dinner
Geschreven door Walter

Andrea stuurde dit recept voor ‘captains dinner’ in. En ik zit mij al een tijdje af te vragen waarom het eigenlijk zo heet. Eigenlijk dacht ik dat het iets te maken had met het enigszins ‘ruige’ karakter van het gerecht. Spek en bonen vind ik immers wel iets voor een echte kerel 🙂

Maar inmiddels ben ik erachter dat ik er helemaal naast zat. Dit gerecht werd wel degelijk door kapiteins – en de rest van de bemanning – gegeten, maar niet omdat het stoer is.

Waarom dan wel? Omdat je het maakt met ingrediënten die goed te bewaren zijn. Het bewaren van voedsel – en dan vooral op een boot – was een paar honderd jaar geleden nogal een uitdaging. En dus werd er vooral gekookt met producten die wel goed te bewaren waren.

Vandaag de dag hebben we dat soort uitdagingen niet meer. En dat is dan ook de reden dat we lekker wat verse bloemkool en Griekse yoghurt aan het recept toevoegen. Omdat het (nu wel) kan 🙂

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 200 gr bloemkool
  • 200 gr kapucijners (blik)
  • 100 gr magere spekreepjes
  • 4 augurken
  • 50 gr zilveruitjes
  • 40 gr piccallily
  • 1 ui
  • 20 gr Griekse yoghurt
  • 300 gr aardappelpuree

Zo maak je het

  • Snijd de bloemkool in roosjes en kook beetgaar.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Bak de spekreepjes krokant en voeg de ui toe. Bak tot de uiringen mooi glazig zijn.
  • Snijd de augurk en zilveruitjes klein en verwarm ze samen met de kapucijners.
  • Meng de bloemkoolroosjes met de kapucijners, augurk, ui en spekjes en warm goed door.
  • Maak een sausje van de piccalilly en de Griekse yoghurt en schep door het bloemkoolmengsel.
  • Serveer met de aardappelpuree.

Tips en tricks

  • Piccalilly vind je in de supermarkt bij de augurken.

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter