Recepten

Chocolade-bananenbrood

Chocolade-bananenbrood
Geschreven door Walter

Banaan en chocolade, een heerlijke combinatie. Niet voor niets wordt bijna elke banana split (toetje) afgetopt met een lekker laagje chocoladesaus.

Mocht ik je nu helemaal warm hebben gemaakt voor een lekker dessert, dan spijt me dat heel erg. Dat is namelijk niet wat we dit keer gaan maken.

Wat dan wel? Een superlekker bananenbrood! Bedacht door onze collega Nineke 🙂

Daar moet ik overigens wel bij vermelden dat Ellemieke een soortgelijk recept heeft ingestuurd. Dus Ellemieke: dit is onze variant van het door jou ingestuurde en aangevraagde bananenbrood. Hopelijk vind je ‘m net zo lekker als je eigen variant.

Dit heb je nodig (14 plakken)

  • 3 bananen
  • 3 eieren
  • 100 gr bloem
  • 75 gr havermout
  • 50 ml melk
  • 40 gr hazelnoten
  • 40 gr pure chocolade
  • 1 theelepel speculaaskruiden

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Prak de bananen in een mengkom fijn.
  • Voeg de eieren, bloem en melk toe en meng tot een gelijke massa.
  • Voeg de havermout toe en roer nog een keer goed door.
  • Hak de chocolade en de helft van de hazelnoten fijn en voeg bij het mengsel.
  • Meng nu de speculaaskruiden erdoor.
  • Vet een cakeblik in en stort het mengsel in het blik.
  • Druk de overgebleven hazelnoten bovenin het mengsel, zodat ze nog net zichtbaar zijn.
  • Zet voor ongeveer 35 minuten in de oven.

Tips en tricks

  • Je kan de blender gebruiken bij het fijn maken van de bananen. Doe ze dan samen met één ei kort in de blender.
  • Hoe puurder de chocolade die je kiest, hoe minder suiker er aan toegevoegd is.

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter