Kerstrecepten Recepten

Chocolade panna cotta

Chocolade panna cotta

Aankomen doe je tussen Oud en Nieuw en Kerst, niet tussen Kerst en Oud en Nieuw!

Een bekend gezegde dat eigenlijk best wel waar is 😉 Dus: ben je dol op chocolade en op de structuur van panna cotta? Dan is dit recept echt iets voor jou. En je kan er zonder schroom of schuldgevoel van genieten… tussen Kerst en Oud en Nieuw dan hè? 🙂

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 65 ml slagroom
  • 85 ml melk
  • 15 gr suiker
  • 50 gr pure chocolade
  • 1 tl cacao
  • 2 velletjes gelatine
  • optioneel: frambozen en poedersuiker (om te garneren)

Zo maak je het

Bereidingstijd: 15 minuten + 4 uur koelkasttijd

  • Doe de slagroom, melk, suiker, chocola (in stukjes) en cacao in een pan. Warm het al roerend op laag vuur op totdat de chocola is gesmolten en de suiker is opgelost.
  • Laat ondertussen de gelatineblaadjes weken in koud water.
  • Knijp de gelatineblaadjes goed uit en doe ze vervolgens bij het chocolademengsel. Roer totdat de gelatine is opgelost.
  • Verdeel het mengsel over twee schaaltjes en zet deze minimaal vier uur in de koelkast.
  • Stort de panna cotta’s op een bord en garneer ze (bijvoorbeeld) met chocoladeschaafsel, poedersuiker en of vers rood fruit.

Tips en tricks

  • Het mengsel voor de panna cotta is best dun als het nog warm is. Als je de schaaltjes in de koelkast wilt zetten gaat dit dus bewegen en worden de randen van het schaaltje vies. Onze tip: schenk driekwart van het mengsel in de bakjes, zet ze in de koelkast en schenk dan pas de rest erbij. De ‘vieze’ rand komt dan ook onder te staan 🙂
  • Waarschijnlijk valt het niet mee om de panna cotta uit het schaaltje op een bord te krijgen. Om dit wat makkelijker te maken kun je het schaaltje even in warm water zetten. Ook kan het helpen om met een scherp mes langs de rand van de panna cotta te gaan zodat de zijkant alvast los komt.
  • Een andere optie is om de panna cotta’s in mooie glazen te serveren. Dit ziet er net zo feestelijk uit en dient lekker makkelijk op 🙂

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 306
  • Eiwit: 5 gram
  • Koolhydraten: 23 gram
  • Vet: 21 gram
  • Vezels: 3 gram

Eet smakelijk!

1 reactie

  • Mijn oudste zus zei altijd: “Ik word niet dik van wat ik eet tussen bidden en danken, maar van tussen danken en bidden”.
    Zelfde principe. ;-).

    Bep

Laat een reactie achter

🔥 Heb jij onze 100 beste recepten al?

X