Recepten

Club sandwich met gerookte zalm

Club sandwich met gerookte zalm
Geschreven door Walter

Ik ben gek op brood! En op gerookte zalm. En geloof het of niet: van tomatentapenade word ik ook wel erg happy 🙂 Dus kun je wel ongeveer raden wat ik van dit recept vind.

Je kunt zelf kiezen of je dit recept met wit of bruin brood wilt maken. Persoonlijk heb ik het liefst wit, dat vind ik toch het best passen bij een club sandwich.

Dit heb je nodig (één persoon)

  • 3 sneetjes casinobrood (wit of bruin)
  • 45 gr gerookte zalm
  • 10 gr rucola
  • 30 gr komkommer (schijfjes)
  • 25 gr tomatentapenade
  • 25 gr magere yoghurt
  • 1 theelepel citroensap
  • paar takjes dille

Zo maak je het

  • Rooster de boterhammen en hak de dille fijn.
  • Meng de tomatentapenade, yoghurt, dille en citroensap door elkaar.
  • Besmeer één boterham met de helft van de saus en leg daar vervolgens de helft van de gerookte zalm en alle komkommer op.
  • Besmeer de volgende boterham met de rest van de saus en leg daar de andere helft van de zalm en de rucola op.
  • Sluit af met de laatste boterham en snij de club sandwich schuin doormidden.

Tips en tricks

  • Deze club sandwich kun je ook heel leuk serveren bij een brunch of high tea. In dat geval zou ik ze nog een keer extra doormidden snijden omdat je anders wel erg grote porties krijgt.
  • In plaats van verse dille kun je voor dit recept ook gerust gedroogde dille gebruiken.

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods (tenzij frikadellen meetellen).

Laat een reactie achter