Kerstrecepten Recepten

Dillesaus

Dillesaus recept
Geschreven door Walter

Deze saus is heerlijk bij een stukje vis. Maar bijvoorbeeld ook bij de worteltjes. En zoals met de meeste sauzen: je hebt ‘m in een mum van tijd op tafel staan. Een prima alternatief dus voor de sausen uit een pakje. Nu weet je tenminste precies wat je op tafel zet 🙂

Dit heb je nodig (300 ml saus)

  • 20 gr roomboter
  • 15 gr bloem
  • 250 ml kippenbouillon
  • 50 ml kookroom
  • 5 gr verse dille (fijngehakt)

Zo maak je het

  • Neem een steelpan en laat daarin de boter smelten.
  • Zet het vuur laag, voeg de bloem toe en blijf goed roeren. Laat de bloem ongeveer twee minuten mee verwarmen.
  • Voeg al roerend de kippenbouillon en de kookroom toe.
  • Voeg vervolgens de fijngehakte dille toe en laat de saus een paar minuten zachtjes koken.
  • Maak de saus af met peper en eventueel zout naar smaak.

Tips en tricks

  • Voor het lekkerste resultaat gebruik je verse dille. Maar met gedroogde dille uit een potje lukt het ook 🙂

Voedingswaarde (per portie van 25 ml)

  • Kcal: 27
  • Eiwit: 0,3 gram
  • Koolhydraten: 1,2 gram
  • Vet: 2,3 gram
  • Vezels: 0,2 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter