Recepten

Duivelse kip

Duivelse kip
Geschreven door Walter

Zo! Dit kun je met recht een duivels kipje noemen 🙂 Pittig zat zullen we maar zeggen. Maar wel heel lekker!

Het recept werd ingezonden door Sylvia. Zij maakt het altijd klaar in de snelkookpan. Dat scheelt tijd en alle smaken trekken nog veel beter in.

Volgens mij kun je dit gerecht ook heel goed in de slowcooker kunt maken. Dan kan het de hele dag lekker pruttelen en hoef je ’s avonds alleen maar even rijst te koken. Denk dat ik dat binnenkort maar eens ga proberen.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 200 gr kipfilet
  • 200 gr champignons
  • 100 gr taugĂ©
  • 130 gr rijst
  • 1 rode peper
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gr crème fraiche
  • 20 ml ketchup
  • 10 ml sojasaus
  • 10 ml appelazijn
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 theelepel bami-nasikruiden (recept)

Zo maak je het

  • Maak een marinade van de ketchup, sambal, sojasaus, appelazijn en nasikruiden.
  • Snijd de kipfilet in blokjes en roer door de marinade. Laat het minimaal 5 minuten staan.
  • Kook ondertussen de rijst volgens de instructies op de verpakking en houd het warm.
  • Doe de taugĂ© in een vergiet en overgiet met kokend water. Laat uitlekken.
  • Snijd de rode peper in kleine stukjes, de champignons in kwarten, snipper het uitje en hak de knoflook fijn.
  • Verhit een scheutje olie in de wok en bak de kipfilet op hoog vuur aan.
  • Voeg de champignons toe en bak op hoog vuur twee minuten mee met de kip.
  • Zet het vuur lager en voeg de ui, rode peper en knoflook toe en bak de kip verder gaar.
  • Zet het vuur zacht en voeg de taugĂ© toe. Laat alles even pruttelen en voeg eventueel een beetje water toe.
  • Roer tot slot de crème fraiche door het gerecht en laat alles nog even goed opwarmen.

Tips en tricks

  • Als je voor echt pittig gaat gebruik je de zaadjes en zaadlijsten van de peper ook. Houd je het liever wat milder dan kun je dit beter weggooien.
  • Als je geen appelazijn in huis hebt en dit ook niet wilt kopen dan kun je ook ‘gewoon’ witte wijnazijn gebruiken.

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter