Recepten

Dürüm

Dürüm
Geschreven door Walter

Vroeger maakten wij dürüm altijd uit een pakje, van Knorr volgens mij. Maar de laatste keer dat we dat hebben gegeten is denk ik een jaar of zes geleden. Het werd dus wel tijd om eens een recept te bedenken om zelf dürüm te maken. En dat is heel aardig gelukt, al zeg ik het zelf 🙂

Wist je trouwens dat dürüm niets meer of minder betekent dan ‘opgerold’? Verder heeft de dürüm een hoop weg van de Mexicaanse tortilla. Er is echter wel een belangrijk verschil: dürüm hoor je te maken met tarwemeel, tortilla’s met maïsmeel.

Tot zover dit lesje dürümkunde. We gaan door naar dit heerlijke recept dat naast de dürüm zelf heel veel andere lekkere ingrediënten bevat.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 120 gr tarwemeel
  • 130 ml water
  • 1 theelepel zout
  • 200 gr kipfilet
  • 1 rode paprika
  • 1 appel
  • 1 ui
  • komijnpoeder naar smaak
  • paprikapoeder naar smaak
  • (verse) tijm naar smaak
  • 150 ml yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • peterselie naar smaak
  • 50 gr komkommer
  • 50 gr ijsbergsla

Zo maak je het

  • Kneed een deeg van het meel, zout en water. Voeg steeds voorzichtig wat water toe voor een gelijkmatig deeg.
  • Dek het af en laat 15 minuten staan.
  • Verdeel het deeg in zes gelijke ballen. Rol de ballen plat uit en bak ze in een klein scheutje olie.
  • Rasp de komkommer en meng door de yoghurt.
  • Pers het teentje knoflook en meng samen met de fijngesneden peterselie en wat peper en zout ook door de yoghurt.
  • Snipper het uitje en bak glazig in een wat olie.
  • Snijd de paprika in stukjes en bak samen met de tijm, paprikapoeder en komijnpoeder mee met het uitje.
  • Snijd de kipfilet in blokjes, voeg toe en bak op hoog vuur rondom bruin.
  • Snijd ondertussen de appel in blokjes en voeg toe.
  • Maak het kipmengsel op smaak met peper en zout.
  • Bestrijk nu de dürüm met de yoghurtdressing en beleg met ijsbergsla. Verdeel het kipmengels over de dürüm en vouw dicht of rol op.

Tips en tricks

  • Je kunt het beste je handen gebruiken wanneer je de dürüm (wraps) maakt van de deegballetjes. Het deeg plakt namelijk snel vast aan een houten deegroller, waardoor de dunne wraps snel scheuren.

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter