Recepten

Feestelijke amuses – bonbon van carpaccio

Feestelijke amuses - bonbon van carpaccio
Geschreven door Walter

Amuses serveren is leuk! Je kunt je gasten allerlei verschillende mini-gerechten laten proeven zonder een enorme berg eten (en calorieën) naar binnen te werken. Wat dat betreft zijn ze ook heel geschikt voor onze weekmenu’s. En daarom hebben we een drietal feestelijke amuses voor jullie uitgewerkt. Deze bonbon van carpaccio is er daar eentje van.

De andere amuses vind je hier en hier.

Dit heb je nodig (tien bonbons)

  • 100 gr carpaccio
  • 50 gr baby romaine sla (kleine kropjes)
  • 75 gr courgette
  • 30 gr pijnboompitjes
  • 20 gr zongedroogde tomaatjes
  • 10 gr rode pesto
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden

Zo maak je het

  • Snijd de courgette in kleine blokjes en bak ze in een scheutje olie samen met de Italiaanse kruiden aan. Bak de pijnboompitjes even mee en laat vervolgens afkoelen.
  • Snij de zongedroogde tomaat klein en doe ze bij de courgetteblokjes.
  • Was de blaadjes romaine sla en dep ze droog. Leg ze naast elkaar klaar.
  • Smeer 10 plakjes carpaccio dun in met de pesto.
  • Vul ieder plakje met het courgette mengsel en vouw voorzichtig dicht.
  • Draai ze om en zet ze als een bonbon op het blaadje sla.

Tips en tricks

  • Bij de carpaccio die ik had gekocht kreeg ik de plakken maar moeilijk van elkaar. Houd daar rekening mee en kijk of je carpaccio kunt vinden waarbij de plakken gescheiden zijn door een cellofaantje.

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

1 reactie

Laat een reactie achter