Recepten

Feestelijke amuses – gerookte zalmsalade op komkommer

Feestelijke amuses - gerookte zalmsalade op komkommer
Geschreven door Walter

Amuses serveren is leuk! Je kunt je gasten allerlei verschillende mini-gerechten laten proeven zonder een enorme berg eten (en calorieën) naar binnen te werken. Wat dat betreft zijn ze ook heel geschikt voor onze weekmenu’s. En daarom hebben we een drietal feestelijke amuses voor jullie uitgewerkt. Deze gerookte zalmsalade op komkommer is er daar eentje van.

De andere amuses vind je hier en hier.

Dit heb je nodig (tien hapjes)

  • 30 gr gerookte zalm
  • 100 gr komkommer
  • 30 gr zilveruitjes
  • 30 gr fritessaus
  • 1 ei (groot)
  • 1 theelepel mosterd
  • mespuntje paprikapoeder
  • 5 gr peterselie

Zo maak je het

  • Kook het ei hard en laat afkoelen.
  • Snijd de zalm en de zilveruitjes in kleine stukjes en hak de peterselie fijn.
  • Prak het ei en meng de zalm, zilveruitjes, peterselie, fritessaus, mosterd, en paprikapoeder erdoor. Maak het op smaak met peper en zout.
  • Snijd 10 plakjes van de komkommer en dep ze droog.
  • Bedek de plakjes komkommer met de zalmsalade.

Tips en tricks

  • Je kunt ervoor kiezen om de zalm niet door het mengsel te roeren. Je legt de zalmsliertjes er dan bovenop.
  • Als je kleine eitjes hebt, gebruik er dan twee!

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter