Kerstrecepten Recepten

Feestelijke amuses – gerookte zalmsalade op komkommer

Feestelijke amuses - gerookte zalmsalade op komkommer

Amuses serveren is leuk! Je kunt je gasten allerlei verschillende mini-gerechten laten proeven zonder een enorme berg eten (en calorieën) naar binnen te werken. Wat dat betreft zijn ze ook heel geschikt voor onze weekmenu’s. En daarom hebben we een drietal feestelijke amuses voor jullie uitgewerkt. Deze gerookte zalmsalade op komkommer is er daar eentje van.

De andere amuses vind je hier en hier.

Dit heb je nodig (tien hapjes)

  • 30 gr gerookte zalm
  • 100 gr komkommer
  • 30 gr zilveruitjes
  • 30 gr fritessaus
  • 1 ei (groot)
  • 1 theelepel mosterd
  • mespuntje paprikapoeder
  • 5 gr peterselie

Zo maak je het

Bereidingstijd: 15 minuten

  • Kook het ei hard en laat afkoelen.
  • Snijd de zalm en de zilveruitjes in kleine stukjes en hak de peterselie fijn.
  • Prak het ei en meng de zalm, zilveruitjes, peterselie, fritessaus, mosterd, en paprikapoeder erdoor. Maak het op smaak met peper en zout.
  • Snijd 10 plakjes van de komkommer en dep ze droog.
  • Bedek de plakjes komkommer met de zalmsalade.

Tips en tricks

  • Je kunt ervoor kiezen om de zalm niet door het mengsel te roeren. Je legt de zalmsliertjes er dan bovenop.
  • Als je kleine eitjes hebt, gebruik er dan twee!

Voedingswaarde (per stuk)

  • Kcal: 25
  • Eiwit: 2 gram
  • Koolhydraten: 1 gram
  • Vet: 2 gram
  • Vezels: 0 gram

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

🔥 Heb jij onze 100 beste recepten al?

X