Recepten

Feestelijke amuses – toast met tonijn

Feestelijke amuses - toast met tonijn
Geschreven door Walter

Amuses serveren is leuk! Je kunt je gasten allerlei verschillende mini-gerechten laten proeven zonder een enorme berg eten (en calorieën) naar binnen te werken. Wat dat betreft zijn ze ook heel geschikt voor onze weekmenu’s. En daarom hebben we een drietal feestelijke amuses voor jullie uitgewerkt. Deze toast met tonijn is er daar eentje van.

De andere amuses vind je hier en hier.

Dit heb je nodig (tien toastjes)

  • 10 harde toastjes
  • 60 gr verse tonijn
  • 30 gr wakame
  • 25 gr fritessaus
  • 5 gr wasabi
  • 5 gr sesamzaad

Zo maak je het

  • Meng de fritessaus met de wasabi.
  • Rooster het sesamzaad en laat afkoelen.
  • Bak de tonijn gaar en snijd vervolgens in hele fijne stukjes en meng het sesamzaad erdoor.
  • Leg de toastjes naast elkaar en beleg met de wakame.
  • Beleg de toastjes met de tonijn en top af met de wasabimayo.

Tips en tricks

  • De wakame die je over hebt is heel goed in te vriezen.
  • Als je mooie verse tonijn hebt kun je er ook voor kiezen om ‘m (half) rauw te houden.

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter