Kerstrecepten Recepten

Friszure komkommer met ham en bieslook

Friszure komkommer met ham en bieslook
Geschreven door Walter

Makkelijker dan dit wordt het niet! Je hoeft niets te koken, niets te bakken alleen maar wat te snijden en te mengen. Dat lukt zelfs nog als je iets te enthousiast hebt zitten kerstborrelen. Wel voorzichtig doen met het mes in dat geval 🙂

Dit heb je nodig (vier personen)

  • 12 dikke plakken komkommer
  • 100 gr achterham
  • 75 gr zuivelspread bieslook
  • 40 gr witte wijnazijn
  • 20 gr suiker
  • paar stengels bieslook

Zo maak je het

  • Doe de azijn en suiker in een pannetje en laat op laag vuur de suiker oplossen. Laat het mengsel vervolgens afkoelen in een schaal waar de komkommer ook in kan.
  • Voeg de komkommer toe en laat dit ongeveer 10 minuten in het mengsel staan. Hussel het elke paar minuten even door.
  • Snij ondertussen de ham in grove snippers en meng deze voorzichtig met de zuivelspread.
  • Laat de komkommer uitlekken en leg op een mooie plank of schaal. Doe op elke plak een mooi bolletje van het ham-mengsel.
  • Garneer met een draaitje peper en versgehakte bieslook.

Tips en tricks

  • Dit recept kun je ook prima maken met rauwe ham (bv. parmaham) of gerookte zalm. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om twee of drie verschillende soorten te maken zodat je gasten kunnen kiezen.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 100
  • Eiwit: 5,3 gram
  • Koolhydraten: 7,0 gram
  • Vet: 5,4 gram
  • Vezels: 0,3 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods (tenzij frikadellen meetellen).

Laat een reactie achter