Recepten

Gepofte rijstbonbons

Gepofte rijstbonbons
Geschreven door Walter

Toen we dit recept aan het uitdenken waren bedachten we met zijn allen dat we ongeveer 100 gram gepofte rijst nodig zouden hebben. Maar zoals je wellicht weet is gepofte rijst nogal luchtig. En met 100 gram gepofte rijst vul je zo ongeveer de kofferbak van een kleine gezinsauto.

Oke, beetje overdreven natuurlijk, maar 100 gram is wel echt veel. Uiteindelijk bleek 35 gram voldoende, haha!

Het zijn overigens wel superleuke en makkelijke traktaties om te maken. Ook leuk om in te pakken op een gezellig schaaltje en cadeau te doen als je ergens op bezoek gaat met Kerst.

Dit heb je nodig (tien stuks)

  • 100 gr pure chocolade
  • 35 gr gepofte rijst
  • 5 gr gemalen kokos

Zo maak je het

  • Smelt de chocolade au bain-marie.
  • Roer de gepofte rijst erdoor.
  • Leg een stuk bakpapier strak over een snijplank en schep daarop het mengsel met de gepofte rijst in mooie wolkjes. Strooi de kokosrasp erover en zet het in de koelkast om hard te worden.

Tips en tricks

  • Je kunt deze rijstbonbons prima invriezen.
  • Je kunt ze ook bestrooien met wit-roze of wit-blauwe muisjes in plaats van kokosrasp. Om verwarring te voorkomen raad ik je aan dat alleen te doen als je daadwerkelijk kraamvisite verwacht. Of als je op kraamvisite gaat natuurlijk 🙂

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter