Recepten

Gestoofde venkel met kerrie

Gestoofde venkel met kerrie
Geschreven door Walter

Een eenvoudig recept waar je waarschijnlijk maar twee ingrediënten voor in huis hoeft te halen. Venkel en zuivelspread. De rest (kerriepoeder, roomboter, peper en zout) heb je waarschijnlijk al wel in de (koel)kast staan.

Ondanks het feit dat dit recept zo eenvoudig is, is het bijzonder lekker. Venkel en kerrie combineren heel goed met elkaar. Zorg er wel voor dat je de venkel voordat je gaat smoren eerst even lekker aanbakt. Dat zorgt voor extra smaak.

Verder kan een kind de was doen. Zolang de venkel maar niet droog kookt. Blijf dus wel een beetje opletten 😉

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 400 gr venkel
  • 40 gr zuivelspread (naturel)
  • 5 gr kerriepoeder
  • 10 gr roomboter

Zo maak je het

  • Verwijder het groen en de stelen van de venkel. Snijd ook de onderkant eraf en snijd de venkel in parten.
  • Laat de boter smelten in een pan en bak de venkel met de kerriepoeder.
  • Doe de deksel schuin op de pan en laat ongeveer 20 minuten smoren. Controleer of de venkel zacht genoeg is en voeg dan de zuivelspread toe met nog een snufje kerrie.
  • Voeg eventueel water toe om de gewenste dikte van de saus te bereiken.

Tips en tricks

  • Proef voor het opdienen nog even en voeg naar smaak peper en zout toe. Vooral als je op het laatst nog water toevoegt is het goed om het ‘op smaak maken’ pas aan het einde te doen zodat je precies weet wat je op je bord krijgt 🙂
  • Voor extra smaak kun je een paar eetlepels fijngehakte peterselie of basilicum toevoegen. Erg lekker!

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter