Recepten

Gevulde aubergine met champignon en kaas

Gevulde aubergine met champignon en kaas
Geschreven door Walter

Kook jij vaak met aubergine? Ik eigenlijk niet. Ik weet nooit zo goed wat ik er mee aan moet om eerlijk te zijn. Natuurlijk gebruik ik er hier en daar weleens eentje als onderdeel van een recept. Maar een recept met aubergine in de hoofdrol schud ik maar zo niet uit mijn mouw.

Hoe ik dan aan dit recept kom? Dat is een goeie! Ik weet het eigenlijk niet eens meer precies. Ik vermoed dat Natalia (chef-weekmenu bij PG) bedacht had dat er iets met aubergine moest komen. En zo zijn we vast op het idee gekomen om er eentje te gaan vullen.

En dat klusje past mij wel. Lekker rommelen met verschillende ingrediënten en verhoudingen tot we uitkomen op een recept dat qua calorieën klopt, maar vooral ook heel erg lekker is.

En ik kan je verzekeren dat dat gelukt is! Misschien worden de aubergine en ik ooit nog vrienden…

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 1 (grote) aubergine
  • 100 gr champignons
  • 1 ui
  • 1 tomaat
  • 1/2 gele paprika
  • 1/2 groene paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 theelepel oregano
  • 60 gr geraspte kaas
  • 40 gr magere kwark

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Rasp 60 gram kaas en meng 35 gram daarvan door de kwark.
  • Snijd de champignons, de ui, de paprika en de tomaat in kleine stukjes.
  • Hak de knoflook fijn en fruit samen met de oregano in een beetje olijfolie.
  • Voeg de gesneden groenten toe en bak alles 5 minuten op hoog vuur.
  • Laat de groenten een beetje afkoelen. Halveer ondertussen de aubergine en hol de aubergine uit (zie tips en tricks).
  • Meng de groenten met het kwark-kaasmengsel.
  • Vul de uitgeholde aubergines royaal.
  • Bestrooi met het restant van de geraspte kaas en voeg naar smaak peper en eventueel zout toe.
  • Zet de aubergines ongeveer 20 minuten in de oven.

Tips en tricks

  • Snijd het vruchtvlees van de aubergine kruislings in. Dan is het vruchtvlees er gemakkelijk uit te schrapen.
  • Als je het lekker vindt, kan je ook wat van het vruchtvlees meebakken.
  • In plaats van een halve gele en een halve groene paprika kun je uiteraard ook gewoon een hele paprika van één kleur nemen. Ik zou dan voor een gele kiezen.

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

2 reacties

Laat een reactie achter