Kerstrecepten Recepten

Gevulde rollade met tutti frutti

Gevulde rollade met tutti frutti
Geschreven door Walter

Dit is een gerecht dat je ook heel goed kunt bereiden als je met een groter gezelschap bent. Je bakt het namelijk af in de oven waardoor je niet met het probleem zit dat je (bijvoorbeeld) drie koekenpannen tegelijk nodig hebt om iedereen zijn stukje vlees gelijktijdig klaar te hebben.

Daarnaast kun je het mooi in plakken snijden en serveren. Het leuke daaraan is dat iedereen zoveel kan nemen als hij zelf wil. En dat is wel handig bij een kerstdiner. 9 van de 10 keer heb je teveel eten maar wil iedereen wel graag van alles wat proeven. En dan is zo’n klein plakje gevulde rollade ideaal 🙂

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 200 gr ongepaneerde schnitzel
  • 60 gr ontbijtspek
  • 25 gr tutti frutti
  • 0,5 ui

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snipper de ui en snij de tutti frutti in kleine stukjes.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui even aan. Voeg de tutti frutti toe en bak deze nog even mee.
  • Hoe platter de schnitzels zijn hoe beter. Daarom gaan we ze platslaan. Bedek de schnitzels met een stuk huishoudfolie (of een boterhamzakje) en sla ze voorzichtig plat met bijvoorbeeld een koekenpan.
  • Bestrooi de schnitzels met peper en zout en verdeel de ui en tutti frutti erover.
  • Rol de schnitzels op en leg ze even aan de kant.
  • Leg net zoveel plakjes ontbijtspek naast elkaar totdat je de breedte van de schnitzelrol hebt bereikt. Laat de plakjes elkaar iets overlappen. Leg in het verlengde daarvan nog zo’n rijtje spek omdat je anders niet genoeg lengte hebt om de schnitzel helemaal in te rollen. Zorg ervoor dat de tweede rij ontbijtspek de eerste rij ook iets overlapt.
  • Leg de schnitzel op het ontbijtspek en rol hem zo strak mogelijk in.
  • Herhaal dit als je meerdere (kleine) schnitzels hebt.
  • Heb je nog ontbijtspek over dan kun je de zijkanten van de rollade hier mooi mee ‘afstoppen’.
  • Leg je zelfgemaakte rollades in een ovenschaal en bak ze in ongeveer 15 minuten gaar.
  • Snij de rollades in mooie plakken en serveer ze direct. Eventueel met deze heerlijke cranberrysaus erbij.

Tips en tricks

  • Maak je dit recept voor een grotere groep dan kun je het nog makkelijker maken voor jezelf. Koop een rollade (100 gram per persoon), maak deze open en vul hem met de gebakken ui en tutti frutti. Wikkel de rollade in het ontbijtspek en bak hem af in de oven. Het is denk ik wel handig om wat rolladetouw te hebben om te voorkomen dat de rollade openspringt.
  • Een leuk alternatief voor dit gerecht is de gevulde kalkoenfilet met cranberries en walnoten van vorig jaar. Hetzelfde idee, maar dan met andere ingrediënten 🙂

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 220
  • Eiwit: 23,1 gram
  • Koolhydraten: 7,0 gram
  • Vet: 10,8 gram
  • Vezels: 1,1 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods (tenzij frikadellen meetellen).

Laat een reactie achter