Alle recepten uit ons kookboek 'TOP' Diner

Goulash met rijst

Goulash met rijst

Wist je dat dit recept ook te vinden is in ons bestseller kookboek ‘TOP’? In dit boek vind je de 100 populairste recepten van ons online afslankprogramma. Benieuwd naar alle recepten uit dit boek? Bekijk dan deze pagina.

Breng de Hongaarse keuken in huis met Goulash! Wie kent het niet? En voor als je dacht dat het ingewikkeld was om te maken: dat is het niet. Dat kunnen we je garanderen. Een heerlijk kruidige stoof met mals rundvlees, groente en rijst.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 1 kippenbouillonblokje
  • 250 gr magere runderlappen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tomaat
  • 2 paprika’s (kleur naar keuze)
  • 1 tl karwijzaad
  • 130 gr zilvervliesrijst

Zo maak je het

Bereidingstijd: 20 minuten + 2,5 uur stoven

  • Maak 0,5 liter kippenbouillon warm.
  • Snijd het rundvlees in blokjes van ongeveer 1 x 1 centimeter. Kruid het vlees met een beetje zout en peper.
  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • Neem braadpan of hapjespan en fruit de ui en knoflook een paar minuten aan in een scheutje olijfolie.
  • Voeg vervolgens het vlees, de paprikapoeder en het karwijzaad toe. Bak dit een aantal minuten goed aan zodat het vlees een mooie bruine kleur krijgt.
  • Giet nu de kippenbouillon over het vlees. We raden je aan om te beginnen met 2/3 van het geheel, je kunt altijd nog wat extra toevoegen.
  • Laat de goulash minimaal 2,5 uur zachtjes pruttelen met de deksel op de pan, maar blijf het wel in de gaten houden. Voeg indien nodig nog wat extra bouillon toe.
  • Snijd de tomaat en paprika’s in blokjes en voeg deze de laatste 30 minuten toe aan de goulash.
  • Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking en schep deze op twee borden. Verdeel vervolgens de goulash erover.

Tips & tricks

  • In de koelkast is de goulash zeker twee dagen houdbaar. Je kunt ‘m dus gerust van tevoren bereiden.
  • Heb je weinig tijd maar wel zin om goulash te eten? Maak ‘m dan met kipblokjes. De goulash hoeft dan maar een half uurtje te pruttelen.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 526
  • Eiwit: 33 gram
  • Koolhydraten: 60 gram
  • Vet: 16 gram
  • Vezels: 8 gram

Eet smakelijk!

6 reacties

  • Beste Walter,
    Ik heb een vraag. Bij de zelf gemaakte kruidenmixen staat ook een recept voor goulashkruiden. Maar in het recept voor “Goulash met rijst” zie ik die niet terug. Wanneer gebruik ik de goulashkruidenmix dan wel? Of kan ik die toch gebruiken in het recept voor Goulash met rijst?

    Met vriendelijke groet
    Lilian van de Kerkhof

    • Je kunt in het recept van de goulash ook de goulash kruiden gebruiken, of de losse kruiden die genoemd staan. In het overzicht met de zelf te maken kruidenmixen hebben we de tien meest gebruikte kruidenmixen samengesteld. Dit staat los van het goulash met rijst recept.

  • Als het in de slowcooker gaat staat er niet bij of het oude high of slow stand moet garen. Misschien dat dit er bij gezet kan worden.

Laat een reactie achter

🔥 Heb jij onze 100 beste recepten al?

X