Diner Lunch

Griekse maaltijdsalade met tonijn, feta en olijven

Griekse maaltijdsalade met tonijn, feta en olijven

Met deze Griekse salade waan je je zo weer op vakantie! De oregano in dit recept zorgt voor die typische Griekse smaak. En wat zo ideaal is aan deze salade is dat je ‘m heel goed van te voren kunt klaarmaken. Ook om mee te nemen is dit een voedzaam maaltje.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 300 gr aardappelblokjes
  • 1 teentje knoflook
  • 10 ml extra vergine olijfolie
  • 10 ml witte wijnazijn
  • oregano
  • citroensap
  • 200 gr tonijn (blikje, op water)
  • 60 gr olijven
  • 60 gr feta
  • 100 gr komkommer
  • 1 tomaat
  • halve rode ui
  • 200 gr ijsbergsla

Zo maak je het

Bereidingstijd: 25 minuten

  • Kook de aardappelblokjes gaar en laat ze afkoelen.
  • Pers de knoflook. Maak een dressing van de olijfolie, witte wijnazijn, knoflook en oregano. Maak op smaak met wat peper en citroensap.
  • Snijd de aardappelblokjes doormidden als het wat grotere blokjes zijn. Meng de dressing door de aardappelblokjes en laat verder afkoelen.
  • Laat de tonijn uitlekken.
  • Snijd de olijven doormidden en de feta in blokjes. Snijd ook de komkommer in stukjes en de tomaat en ui in dunne plakjes.
  • Meng de sla met de aardappelblokjes en garneer met de tomaat, komkommer, feta, olijven, tonijn en rode ui.

Tips en tricks

  • De salade kun je heel goed van te voren maken om mee te nemen. De smaken trekken dan nog beter in.
  • Neem je de salade mee? Neem de rode ui dan apart mee en voeg ‘m toe vlak voordat je de salade gaat eten. De smaak van de rode ui wordt anders nogal overheersend.
  • Kies voor een goede olijfolie. Dit proef je absoluut terug in je salade.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 465
  • Eiwit: 33 gram
  • Koolhydraten: 37 gram
  • Vet: 19 gram
  • Vezels: 13 gram

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

🔥 Heb jij onze 100 beste recepten al?

X