Wij worden altijd heel vrolijk van deze goedgevulde plaat.
Eigenlijk is dat om twee redenen: ten eerste omdat we het ideaal vinden om gerechten in de oven klaar te maken. Dat scheelt meestal veel opruim- en afwaswerk. En ten tweede omdat we best gek zijn op gebakken chorizo. Als je chorizo uitbakt wordt het heerlijk krokant. En de smaak komt ook veel meer tot zijn recht.
Het snijwerk voor dit recept kun je eventueel al even van tevoren doen. Als je dan ’s avonds thuiskomt heb je de groenteplaat bijna direct in de oven staan en kun je een half uur later eten. Ideaal toch?
Dit heb je nodig (twee personen)
- 100 gr chorizo (aan het stuk)
- 100 gr courgette
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 100 gr cherrytomaten
- 300 gr krieltjes
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
Zo maak je het
Bereidingstijd: 15 minuten + 25 minuten oventijd
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de chorizo in plakken van ongeveer een halve centimeter dik. Snijd die plakken vervolgens weer in kwarten.
- Snijd de courgette in plakken van ongeveer een centimeter dik. Snijd die plakken nog een keer doormidden.
- Snijd de paprika’s in de lengte doormidden en vervolgens in halve ‘ringen’.
- Snijd een klein kruisje in alle cherrytomaten.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg daar alle ingrediënten behalve de chorizo op.
- Verdeel de Italiaanse kruiden erover, besprenkel met olijfolie en hussel alles even door. Verdeel vervolgens de chorizo over de plaat.
- Zet de groenteplaat 25 tot 30 minuten in de oven. Let op het eind even op dat de chorizo niet verbrandt.
Tips en tricks
- Zorg ervoor dat de chorizo bovenop de plaat blijft liggen. Dan bakt het lekker krokant.
- Improviseer gerust een beetje met de groente. Heb je nog iets anders in huis wat ook prima in dit recept past dan kun je dat mooi opmaken.
- De chorizo die je overhoudt kun je (mits luchtdicht verpakt) goed invriezen. Maar ook in de koelkast is het vrij lang houdbaar.
Voedingswaarde (per persoon)
- Kcal: 464
- Eiwit: 15 gram
- Koolhydraten: 40 gram
- Vet: 27 gram
- Vezels: 7 gram
Net gemaakt maar de krieltjes zijn nog keihard en niet gaar. Zonde :(. Enig idee hoe dit kan?
He jammer! Waren de krieltjes wel voorgekookt? Anders kun je dit een volgende keer nog doen. Dan moet het lukken 🙂
Nee, niet gedaan! Kon dat niet terugvinden in het recept dus heb ze er zo ingedaan haha. Zal ze de volgende keer voorkoken :).
De groente plaat met chorizo en krieltjes is een super lekker gerecht.De krieltjes doen wij in de airfryer.
Heerlijk ga ik vanavond ook maken.
Blij met jullie kookboeken.
De krieltjes 3a 4 min in de magnetron. Echt heerlijke ovenschotel!
Staat dit recept ook in een van de boeken?
Hoi Diana,
Dit recept staat niet in een van onze boeken. Je kunt er wel prima mee afwisselen, als er op het menu een soortgelijk gerecht omschreven staat bijvoorbeeld, met ongeveer hetzelfde aantal calorieën.
Hallo Femke,
Dan print ik het recept uit , heb alle drie de boeken doe ik hem er tussen.
Dank je wel voor je reactie !
Sorry, ik houd niet van chorizo, kan ik dit vervangen? En wat kan ik dan het beste hiervoor in de plaats nemen.
Graag jullie reactie BVD
Iets pittigs is wel heel lekker bij deze groenteplaat. Stukjes salami passen ook heel goed.
Chipolata worstjes zijn ook een goed alternatief.