Recepten

Groenteplaat met chorizo

Groenteplaat met chorizo
Geschreven door Walter

Het recept voor deze groenteplaat werd ingestuurd door Ellen. En ik werd er direct heel vrolijk van 🙂

Eigenlijk is dat om twee redenen: ten eerste omdat ik het ideaal vind om gerechten in de oven klaar te maken. Dat scheelt meestal veel opruim- en afwaswerk. En ten tweede omdat ik erg gek ben op gebakken chorizo. Normale chorizo (ongebakken dus) scheelt mij niet zoveel. De smaak en structuur daarvan spreekt mij niet zo aan. Maar als je chorizo uitbakt wordt het heerlijk krokant. En de smaak komt ook veel meer tot zijn recht.

Het snijwerk voor dit recept kun je eventueel al even van tevoren doen. Als je dan ’s avonds thuiskomt heb je de groenteplaat bijna direct in de oven staan en kun je een half uur later eten. Ideaal toch?

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 100 gr chorizo (aan het stuk)
  • 100 gr courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 100 gr cherrytomaten
  • 300 gr krieltjes
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de chorizo in plakken van ongeveer een halve centimeter dik. Snijd die plakken vervolgens weer in kwarten.
  • Snijd de courgette in plakken van ongeveer een centimeter dik. Snijd die plakken nog een keer doormidden.
  • Snijd de paprika’s in de lengte doormidden en vervolgens in halve ‘ringen’.
  • Snijd een klein kruisje in alle cherrytomaten.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg daar alle ingrediënten behalve de chorizo op.
  • Verdeel de Italiaanse kruiden erover, besprenkel met olijfolie en hussel alles even door. Verdeel vervolgens de chorizo over de plaat.
  • Zet de groenteplaat 25 tot 30 minuten in de oven. Let op het eind even op dat de chorizo niet verbrandt.

Tips en tricks

  • Zorg ervoor dat de chorizo bovenop de plaat blijft liggen. Dan bakt het lekker krokant.
  • Improviseer gerust een beetje met de groente. Heb je nog iets anders in huis wat ook prima in dit recept past dan kun je dat mooi opmaken.
  • De chorizo die je overhoudt kun je (mits luchtdicht verpakt) goed invriezen. Maar ook in de koelkast is het vrij lang houdbaar.

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter