Recepten

Indiase linzenschotel

Indiase linzenschotel
Geschreven door Walter

Het recept voor deze smakelijke linzenschotel werd ingezonden door Nicoline. Ze mist het recept dat ze ooit vond op Allrecipes nu al (nu ze PG doet). En ze denkt dat meer mensen het recept wel kunnen waarderen.

Hopelijk maken we met dit recept dus niet alleen Nicole blij maar ook heel veel andere leden. Persoonlijk heb ik daar wel vertrouwen in. Het is niet het allersnelste en makkelijkste recept maar ik vond het de moeite zeker waard. Zoveel lekkere ingrediënten bij elkaar geven enorm veel smaak.

Kies je (net als wij) voor gedroogde linzen, houd er dan rekening mee dat deze een kooktijd van ongeveer 20 minuten hebben. Vind je dat te lang dan kun je ook voor linzen uit een potje kiezen. Of een blik, dat mag ook 😉

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 100 gr gedroogde rode linzen
  • 100 gr courgette
  • 200 gr runderchipolata
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 cm gember
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • 1 theelepel kurkuma
  • 25 ml kokosmelk
  • 80 ml groentebouillon
  • 2 tomaten
  • 0,5 limoen
  • 5 gr koriander

Zo maak je het

  • Bereid de linzen volgens de instructies op de verpakking.
  • Snipper het uitje en hak de gember en knoflook fijn.
  • Verhit een scheutje olie in de pan en bak de afgegoten linzen samen met de ui, knoflook, gember, komijnpoeder en kurkuma 1 minuut op hoog vuur aan.
  • Voeg de kokosmelk en bouillon toe en breng aan de kook.
  • Laat 5 minuten pruttelen met de deksel schuin op de pan. Snijd ondertussen de runderchipolata’s in stukjes van 2 cm en bak ze. Zet ze vervolgens even apart.
  • Ontvel de tomaten en snijd in kleine blokjes. Voeg ze samen met het sap van de halve limoen bij de linzen.
  • Laat het afgedekt 10 minuten sudderen en snijd ondertussen de courgette in kleine blokjes.
  • Voeg de courgette toe en laat alles nog 5 minuten onder af en toe omscheppen sudderen.
  • Voeg de stukjes runderchipolata toe.
  • Maak op smaak met peper en zout en garneer met de koriander.

Tips en tricks

  • De tomaten kan je vervangen voor tomatenblokjes. Gebruik daar dan 200 gram van.
  • Je hoeft de tomaten niet perse te ontvellen. Ik vind zelf dat je er maar weinig van merkt als je de tomaten niet ontvelt.
  • Je kunt ook linzen uit pot of blik gebruiken. Je kunt dan 300 gram gebruiken.

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter