Recepten

Jachtschotel

Jachtschotel
Geschreven door Walter

Dit gerecht werd ingezonden door Patricia. En zij gaf daar direct een hele goede tip bij. Namelijk dat je de schotel gerust een dag van tevoren kunt klaarmaken. Op de dag zelf hoef je de schotel dan alleen maar even in de oven te zetten en kun je zo aan tafel. Ideaal voor de wat drukkere dagen dus!

Hopelijk wordt het volgende week als dit recept op het menu staat net zo koud als dat het nu is, want dan smaakt deze schotel extra lekker ­čÖé

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 300 gr aardappels
  • 300 gr verse rodekool
  • 200 gr rundergehakt
  • 100 ml melk
  • 1 appel
  • 1 ui
  • 10 gr boter
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1 laurierblad

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Schil de aardappels en kook ze gaar.
  • Verwarm de melk en voeg het samen met de boter en nootmuskaat toe aan de (afgegoten) aardappels en stamp er een smeu├»ge puree van. Maak de puree op smaak met peper en zout.
  • Snijd de rode kool fijn en kook met een laurierblaadje in ongeveer 20 minuten gaar.
  • Snijd ondertussen een appel in kleine blokjes en voeg de helft van de appel toe tijdens de laatste 2 minuten kooktijd van de rode kool.
  • Giet de rode kool af en verwijder het laurierblaadje.
  • Snijd de ui in halve ringen en bak glazig.
  • Voeg het gehakt toe en bak rul.
  • Voeg de andere helft van de appel toe aan het gehakt en bak kort mee.
  • Vet een ovenschaal in en bedek de bodem met een dun laagje┬áaardappelpuree.
  • Bedek de aardappelpuree met het gehaktmengsel en vervolg met de rode kool.
  • Dek af met de aardappelpuree en zet ongeveer 30 minuten in de oven.

Tips en tricks

  • Maak de ovenschotel gerust een dag van tevoren klaar. Je mag ‘m zelfs vast in de oven bakken. Halveer dan de oventijd en zet ‘m de volgende dag ook nog even in de oven.

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

1 reactie

  • Hallo, ik heb zojuist dit recept gemaakt. We vonden het een beetje smaakloos. Ik heb wat zout toegevoegd en toen was het heerlijk.

Laat een reactie achter