Recepten

Kaasstengels

Kaasstengels
Geschreven door Walter

Ik hou wel van een lekker hartig knabbeltje. Bij de soep, maar ook ’s avonds bij een drankje. Nu kun je op elke hoek van de straat kaasstengels kopen, maar dat is soms net iets te makkelijk. Dus gaan we ze dit keer lekker zelf maken 🙂

Veel werk is het overigens niet hoor. Binnen 10 minuten heb je ze in de oven zitten en 20 minuten later mogen ze er alweer uit. Maar dan kun je wel zeggen dat ze 100% handmade zijn. En daarom gaan ze sowieso al beter van smaken!

Deze stengeltjes zijn ook heel leuk als je mensen te eten krijgt. Serveer ze bij een lekkere kop soep om het voorgerecht compleet te maken. Na het proeven van jouw zelfgemaakte kaastengels (en soep) zullen je gasten staan te popelen om de rest van het diner te proeven.

Dit heb je nodig (12 kaasstengels)

  • 2 plakken bladerdeeg
  • 40 gr geraspte (oude) kaas
  • 5 gr sesamzaad
  • 5 gr maanzaad
  • 0,5 losgeklopt ei

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Laat het bladerdeeg even ontdooien zodat het wat zachter wordt. Smeer ze vervolgens licht in met het losgeklopte ei.
  • Verdeel de geraspte kaas over de plakken.
  • Bestrooi de ene plak met het sesamzaad en de andere plak met maanzaad. Druk alles vervolgens licht aan zodat het goed blijft zitten.
  • Snij beide plakken in zes repen en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat er minimaal een centimeter of twee tussen de repen zit.
  • Bak de kaasstengels in ongeveer 20 minuten mooi goudbruin en gaar.

Tips en tricks

  • Je hoeft natuurlijk niet per se sesamzaad en maanzaad te kopen. Je kunt ook voor één soort gaan.
  • Je kunt rechte kaasstengels bakken (zoals op de foto) maar je kunt de repen ook in wokkels draaien voordat je ze op de bakplaat legt. Het is maar net waar je zin in hebt 🙂
  • Als extraatje kun bijvoorbeeld ook nog paprikapoeder, chilipoeder, Italiaanse kruiden of peper toevoegen.

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter