Recepten

Kibbeling met remouladesaus

Kibbeling met remouladesaus
Geschreven door Walter

Natalia neemt de intro van de champignonsoep voor haar rekening. En als ik het goed gezien heb gaat het daar ook al even over Bo. Ik doe er nog een royale schep bovenop en zet er gewoon een foto bij. Veel kinderdingetjes dus deze week 🙂

Visje eten

Waar kijken we precies naar?

Bo, die druk bezig is met: visjuh etuh! (spreek de S bij voorkeur een beetje slissend uit voor een juiste imitatie)

Maar dat was niet de kibbeling van papa zo te zien? Die eet je immers niet bij de visboer op het terras! Dat zou toch wel enigszins asociaal zijn.

Klopt helemaal. De kibbeling die ik zelf had gemaakt was al lang en breed op toen we Bo aan het eind van de kookdag ophaalden van het kinderdagverblijf. En daarom leek het ons een goed idee om de dag erna even met Bo naar de visboer te gaan voor een vergelijkende test.

Voor wat betreft de remouladesaus was ik er direct uit: onze versie is vele malen lekkerder en smaakt vooral veel verser!

En de kibbeling? Tja, die van ons smaakt uiteraard anders dan bij de visboer maar ik heb niet echt een voorkeur. Wat wel fijn is, is dat onze kibbeling een stuk minder vet is (of smaakt) waardoor je er niet misselijk van wordt. Dat heb ik namelijk nog weleens als ik een portie kibbeling van de visboer eet. In dat opzicht denk ik dat ik de PG-kibbeling dan toch het liefst heb.

Ik zou zeggen probeer het zelf en laat even weten welke kibbeling jij liever eet.

Heb je dat trouwens gezien op de foto? Bo eet netjes met een vork… In haar andere hand 🙂

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 200 gr kabeljauw(filet)
  • 40 gr bloem
  • 75 gr melk
  • 5 gr viskruiden (met zout)
  • 60 gr fritessaus
  • 2 theelepels kappertjes
  • 1 kleine augurk
  • 1 kleine sjalot (of witte ui)
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • zonnebloemolie (minimaal 0,5 liter)

Zo maak je het

  • Doe een flinke laag zonnebloemolie in een pan en laat dit opwarmen tot 180-190 graden.
  • Maak de remouladesaus door de fritessaus te mengen met de fijngehakte kappertjes, augurk, sjalot en peterselie. Voeg naar smaak nog wat augurkennat en/of citroensap en peper toe.
  • Meng de melk en bloem met de helft van de viskruiden door elkaar tot een glad beslag. Dit beslag zal erg dik zijn, maar dat is de bedoeling 🙂
  • Dep de kabeljauw goed droog. Haal alle stukken goed door het beslag, laat ze kort uitlekken en doe ze vervolgens voorzichtig in de hete olie.
  • Laat ongeveer vijf minuten bakken totdat de kibbeling mooi goudbruin van kleur is.
  • Haal de kibbeling uit de pan en laat even uitlekken op keukenpapier. Strooi de andere helft van de viskruiden erover.
  • Serveer de kibbeling met de remouladesaus.

Tips en tricks

  • Ik heb voor dit recept kabeljauwhaasjes uit de vriezer gebruikt. Dat ging (en smaakte) echt prima. Bij kabeljauw uit de vriezer is het wel extra belangrijk dat je het goed droogdept.

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter