Alle recepten uit ons kookboek 'TOP' Diner Lunch

Kibbeling met remouladesaus

Kibbeling met remouladesaus

Wist je dat dit recept ook te vinden is in ons bestseller kookboek ‘TOP’? In dit boek vind je de 100 populairste recepten van ons online afslankprogramma. Benieuwd naar alle recepten uit dit boek? Bekijk dan deze pagina.

Lekker he? Zo’n bakje kibbeling van de visboer. Dit kun jij ook zelf bakken! Zelfgemaakte kibbeling is een stuk minder vet dan die van de meeste viskramen. Natuurlijk ga je met dit recept ook zelf aan de slag met de frisse remouladesaus, waarmee je extra van je krokante kibbelingetjes geniet.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 200 gr kabeljauw(filet)
  • 40 gr bloem
  • 75 ml melk
  • 5 gr viskruiden (met zout)
  • 60 gr fritessaus
  • 2 theelepels kappertjes
  • 1 kleine augurk
  • 1 kleine sjalot (of witte ui)
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • zonnebloemolie (minimaal 0,5 liter)

Zo maak je het

Bereidingstijd: 20 minuten

  • Doe een flinke laag zonnebloemolie in een pan en laat dit opwarmen tot 180-190 graden.
  • Maak de remouladesaus door de fritessaus te mengen met de fijngehakte kappertjes, augurk, sjalot en peterselie. Voeg naar smaak nog wat augurkennat en/of citroensap en peper toe.
  • Meng de melk en bloem met de helft van de viskruiden door elkaar tot een glad beslag. Dit beslag zal erg dik zijn, maar dat is de bedoeling 🙂
  • Dep de kabeljauw goed droog. Haal alle stukken goed door het beslag, laat ze kort uitlekken en doe ze vervolgens voorzichtig in de hete olie.
  • Laat ongeveer vijf minuten bakken totdat de kibbeling mooi goudbruin van kleur is.
  • Haal de kibbeling uit de pan en laat even uitlekken op keukenpapier. Strooi de andere helft van de viskruiden erover.
  • Serveer de kibbeling met de remouladesaus.

Tips en tricks

  • We hebben voor dit recept kabeljauwhaasjes uit de vriezer gebruikt. Dat ging (en smaakte) echt prima. Bij kabeljauw uit de vriezer is het wel extra belangrijk dat je het goed droogdept.

Voedingswaarden (per persoon)

  • Kcal: 345
  • Eiwit: 22 gram
  • Koolhydraten: 23 gram
  • Vet: 18 gram
  • Vezels: 2 gram

Eet smakelijk!

2 reacties

  • Hoi walter.
    Ald je kibbeling uit de vriezer gebruikt kan je het dan bevroren bakken of moet je het eerst ontdooien dat doe ik meestal? Groetjes Marjan

    • Bevroren bakken kan ook, het heeft dan iets langer nodig. En de olie koelt wat sneller af, dus doe dan niet teveel tegelijk in de pan.

Laat een reactie achter

🔥 Heb jij onze 100 beste recepten al?

X