Recepten

Kidneybonen met gehakt, sperziebonen en perzik

Kidneybonen met gehakt, sperziebonen en perzik
Geschreven door Walter

Dit recept kregen we ingestuurd van Jantine. Zij had het weer uit een ‘nostalgisch boek voor de slanke lijn’ van haar schoonmoeder. Ja ja, onze recepten komen uit alle hoeken en gaten zoals je ziet.

Maar dat maakt niet uit. Als het maar lekker en (meestal) gezond is. Dat is waar het bij ons om gaat zoals je weet. En aangezien we dit recept voor jullie op het weekmenu hebben gezet is de conclusie dat het zeer goed te eten is!

Om het makkelijk en vooral nostalgisch te houden hebben we gekozen voor perziken uit blik. Voor mij is dat tenminste nostalgie. Als wij vroeger op zondag bij oma gingen eten wist je één ding zeker: er komt op zijn minst een blik perziken of ananas op tafel 🙂

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 100 gr kidneybonen
  • 4 halve perziken uit blik
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gr sperziebonen
  • 150 gr rundergehakt
  • 25 gr tomatenpuree
  • 10 ml ketjap manis
  • 1 theelepel sambal

Zo maak je het

  • Spoel de kidneybonen schoon en laat ze goed uitlekken. Snij de perziken in blokjes.
  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • Maak de sperziebonen schoon, kook ze in vijf minuten beetgaar en spoel ze koud.
  • Verhit een scheutje olie in een wok of koekenpan en bak de ui glazig. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit kort mee.
  • Voeg het gehakt toe en bak dit op hoog vuur rul en mooi bruin.
  • Voeg vervolgens de sperziebonen, kidneybonen, knoflook, ketjap en sambal toe en laat het gerecht vijf minuten pruttelen.
  • Voeg de perzik toe en verwarm deze even mee.
  • Proef het gerecht en maak het verder op smaak met peper en eventueel zout.

Tips en tricks

  • Uiteraard kun je ook twee verse perziken gebruiken voor dit recept.

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter