Recepten

Kip jambalaya met chorizo

Kip jambalaya met chorizo
Geschreven door Walter

Zie je die vork liggen in de foto hierboven? Ziet er prima uit toch, niks bijzonders aan verder…

Nou, zo makkelijk was het nog niet. Probeer maar eens een vork op de rand van een snijplank te leggen, zonder dat ie schuin omhoog gaat staan. Dat wil niet zo heel best kan ik je vertellen.

De oplossing: ondersteun de vork met een willekeurig object dat nagenoeg dezelfde hoogte heeft als de snijplank. En dat is exact waar de onderstaande post op onze Facebookpagina vandaan kwam 🙂

Oreo

En dan moeten we het natuurlijk nog even over de kip jambalaya zelf hebben. Daar zijn de intro’s bij de recepten immers voor bedoeld toch?

Ik zal het kort houden: dit recept is ingestuurd door Wilma en het is knetterlekker!

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 300 ml kippenbouillon
  • 100 gram kipfilet
  • 75 gram chorizo
  • 150 gram sperziebonen
  • 50 gram bleekselderij
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • mespunt chili- of cayennepoeder
  • zilvervliesrijst (hoeveelheid staat op het weekmenu)

Zo maak je het

  • Snij de chorizo eerst in plakken van 0,5 cm dik en vervolgens in blokjes. Snij de kipfilet ook in stukjes.
  • Snipper de ui, snij de paprika in blokjes en de bleekselderij in boogjes. Maak de sperziebonen schoon en snij ze in stukken van een paar centimeter.
  • Verhit een scheutje olie in een (hapjes)pan en voeg de kipfilet, paprikapoeder en chilipoeder toe. Haal na ongeveer drie minuten de kip uit de pan.
  • Doe de chorizo in de pan en bak deze een paar minuten aan. Voeg de ui toe en bak vijf minuten mee.
  • Voeg nu alle groente en de (ongekookte) rijst toe en schep alles goed om. Schenk vervolgens de (warme) kippenbouillon erbij.
  • Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat het gerecht in 20 minuten gaar koken. Voeg na 10 minuten ook de kipfilet weer toe.

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter