Recepten

Kip madras

Kip madras
Geschreven door Walter

Kip madras, misschien wel één van de bestverkochte wereldgerechten uit een pakje. Maar, al die wereldgerechten kun je uiteraard ook zelf maken. Dat is leuker, gezonder en als je een beetje je best doet ook nog veel lekkerder 🙂

Natalia en ik hebben het er al regelmatig over gehad om van alle populaire wereldgerechten een Project Gezond variant te maken. Dit recept voor kip madras dat werd ingestuurd door Ethel was dan ook een cadeautje in de mailbox! We hebben het recept iets aangepast om het nog wat gezonder te maken maar veel is er niet aan veranderd.

Welk wereldgerecht zou jij graag in een PG-variant willen zien? Laat het even weten in de reacties onderaan dit recept!

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 130 gr zilvervliesrijst
  • 200 gr kipfilet
  • 2 paprika’s
  • 1 rode ui
  • 1 zoete appel
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 gr tomatenblokjes
  • 60 gr creme fraiche
  • 2 afgestreken eetlepels kerriepoeder
  • 1 flinke theelepel kurkuma
  • optioneel: 1 rode peper

Zo maak je het

  • Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Giet het af en doe de deksel weer op de pan om het warm te houden.
  • Snij de kipfilet en paprika in reepjes.
  • Hak de knoflook fijn en snipper de rode ui.
  • Neem een ruime pan en bak de ui, knoflook, kerriepoeder en kurkuma even aan.
  • Voeg vervolgens de kip en paprika toe en laat dit een paar minuten meebakken.
  • Voeg nu de tomatenblokjes en creme fraiche toe en roer alles goed door elkaar.
  • Laat alles een paar minuten pruttelen en snij ondertussen de appel in blokjes.
  • Voeg de appel toe, laat deze even mee verwarmen en maak de madras op smaak met peper en zout.

Tips en tricks

  • Liever pittige kip madras? Voeg dan een (stuk) rode peper toe. Deze kun je fijnsnijden en tegelijk met de ui en knoflook in de pan doen.
  • In plaats van een appel kun je ook stukjes ananas toevoegen. Neem dan ongeveer 100 gram (uitgelekt gewicht) om qua calorieën hetzelfde uit te komen.
  • Twee afgestreken eetlepels kerriepoeder lijkt heel veel, maar dat is het niet. Dat je het even weet 😉

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter