Recepten

Kip tandoori

Kip tandoori
Geschreven door Walter

Weer een nieuw wereldgerecht voor onze collectie 🙂 Dit was één van de meest genoemde varianten toen we jullie vroegen welke wereldgerechten jullie graag in een PG-jasje wilden zien.

Inmiddels hebben we al een leuke verzameling aangelegd, maar ik kan je vast verklappen dat er nog meer aan zitten te komen 🙂 Één daarvan hebben we vorige week al gekookt en gefotografeerd en die was zo ontzettend lekker! Yummie!

Maar, eerst deze kip tandoori die ook erg lekker is…

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 130 gr zilvervliesrijst
  • 200 gr kipfilet
  • 70 gr tomatenpuree
  • 125 gr magere yoghurt
  • 1 rode of gele paprika
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook

Voor de tandoori kruidenmix

  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl korianderpoeder
  • 1/2 tl zout
  • mespuntje chilipoeder

Zo maak je het

  • Haal de yoghurt uit de koelkast zodat deze alvast op kamertemperatuur kan komen. Zo voorkom je dat het gaat schiften.
  • Maak de tandoori kruidenmix door de ingrediënten uit het bovenstaande lijstje met elkaar te mengen.
  • Snij de kipfilet in blokjes en doe de tandoorikruiden en een scheutje olijfolie erbij. Roer alles goed door en laat het even marineren in de koelkast. Hoe langer hoe beter.
  • Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Giet even af en hou warm.
  • Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snij de paprika in grove stukken.
  • Verhit een klein scheutje olie in een wok en fruit de ui en knoflook op laag vuur kort aan.
  • Zet het vuur hoger en voeg de kipfilet toe. Bak dit rondom bruin en voeg daarna de paprika toe.
  • Laat de paprika een minuut meebakken, zet het vuur lager en voeg daarna de tomatenpuree toe. Roer dit goed los.
  • Voeg ongeveer 100 ml water toe en laat dit aan de kook komen.
  • Voeg als laatste de yoghurt toe en laat het gerecht nog even pruttelen.
  • Maak het ondertussen verder op smaak met één of meerdere kruidensoorten die je ook voor de tandoori kruidenmix hebt gebruikt.
  • Serveer de kip tandoori met de rijst. Garneer eventueel met vers gehakte peterselie of koriander.

Tips en tricks

  • Maak direct een flinke pot tandoori kruidenmix. Het blijft lang goed en is altijd handig om te hebben.
  • Voeg gerust wat extra groente toe. Bijvoorbeeld een flinke hand doperwten.

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter