Recepten

Kipgehaktballetjes

Kipgehaktballetjes
Geschreven door Walter

Ik ben gek op gehaktballetjes! Mits ze zelfgemaakt zijn. Als je van die kant-en-klare balletjes koopt zitten daar nog weleens ‘gekke stukjes’ in. En op de één of andere manier kom ik die altijd tegen. Misschien dat ik gewoon te goed kauw, ik weet het niet. Maar ik kan geen kant-en-klaar balletjes eten zonder rare stukjes tegen te komen. En dus maak ik ze gewoon lekker zelf, van goed gehakt.

Dit keer maken we de balletjes trouwens van kipgehakt. Net even anders dan normaal, maar wel ontzettend lekker. Zoals je misschien al weet ben ik niet bepaald gek op koriander en daarom heb ik er zelf maar een heel klein beetje in gedaan. En ik moet zeggen: het was echt lekker! Misschien, als ik het stukje bij beetje opbouw, ga ik koriander ooit nog echt waarderen.

En tot die tijd? Vervang ik koriander vrijwel altijd voor een flinke bos peterselie. Daar kun je naar mijn mening bijna nooit teveel van gebruiken 🙂

Dit heb je nodig (20 balletjes)

  • 300 gr kipgehakt
  • 1 cm gember
  • 30 gr bosui
  • 30 gr paneermeel
  • 5 gr koriander
  • 5 ml sojasaus
  • 20 gr roomboter

Zo maak je het

  • Hak de koriander fijn en rasp de gember.
  • Snijd de bosui in dunne ringen.
  • Zet 10 gram paneermeel apart en voeg de rest samen met de fijngesneden groenten toe aan het kipgehakt en meng alles goed door elkaar. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Maak 20 kleine balletjes en rol ze even door het paneermeel dat je apart gezet hebt.
  • Verwarm de roomboter in een hapjespan en bak de balletjes op hoog vuur al omrollend rondom bruin en gaar.

Tips en tricks

  • Je kunt voor dit recept naturel kipgehakt gebruiken maar je kunt er ook voor kiezen om gekruid kipgehakt te nemen. In dat geval is het toevoegen van peper en zout niet nodig. Zelf neem ik het liefst naturel gehakt dat ik lekker op smaak maak met peper, zout en bijvoorbeeld nog wat knoflook-, chili- en uienpoeder.

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

3 reacties

  • Ben nu bijna een week bezig met de recepten van jullie en ik moet zeggen dat ik er erg blij van word en alles is even lekker, het is goed te doen voor mij,ik ben namelijk linkszijdig verlamd dus moet alles met 1 hand doen, lang leve de voorgesneden groente haha, is jullie boek ook te koop bij een boekhandel of alleen via de site?

    • Je kunt het boek ook bestellen bij de boekhandel. Het boek is nu in herdruk, vanaf medio april is het weer beschikbaar 🙂

Laat een reactie achter