Recepten

Koffiegranola

Koffiegranola
Geschreven door Walter

Hier op kantoor lusten we allemaal wel graag een bakkie 🙂 Want zoals je weet:

Koffie in de morgen

Die staat bij ons op kantoor naast het koffieapparaat!

En ja, je ziet het goed, we hebben ook een heuse cactus. Die kun je als soort van waarschuwing op je bureau zetten als je erg prikkelbaar bent.

Dat is trouwens niet waarvoor we ‘m kochten hoor, op dat idee kwamen we later pas. Maar weet je wat zo leuk is? Niemand heeft die cactus ooit op z’n bureau gehad.

Komt vast omdat we hier goede koffie hebben!

Nog even over de koffiegranola: zoals je in de ingrediëntenlijst kunt zien gebruiken we voor dit recept ook gojibessen en moerbeien. Dat zijn ‘superfoods’ en daar werken wij in principe niet mee. Waarom hebben we ze hier dan toch gebruikt?

Omdat we al twee andere granola recepten hebben (zonder superfoods) en we graag een keer een manier wilden laten zien om superfoods aan je granola toe te voegen. Er zijn tenslotte vast leden die dat wel graag willen.

Heb je niet zoveel met gojibessen en moerbeien of vind je ze (net als ik) nogal prijzig? Neem dan lekker rozijnen, cranberries of ander gedroogd fruit dat je lekker vindt 🙂

Dit heb je nodig (voor 500 gram granola)

  • 200 gr havervlokken
  • 40 gr honing
  • 50 gr amandelen
  • 50 gr hazelnoten
  • 50 gr pompoenpitten
  • 30 gr gojibessen
  • 30 gr moerbeien
  • 50 gr pure chocola
  • 2 sterke espresso’s (totaal 50 ml)

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Hak de amandelen en hazelnoten in grove stukken.
  • Neem een grote kom en meng daarin alle ingrediënten behalve de gojibessen, moerbeien en chocola (die gaan er na het bakken bij). Zorg dat je alles echt goed mengt zodat de honing en espresso mooi verdeeld is.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de granola erover.
  • Bak de granola in ongeveer 30 minuten goudbruin en krokant. Schep het elke 10 minuten om.
  • Laat de granola afkoelen en meng de gojibessen, moerbeien en pure chocola erdoor.

Tips & tricks

  • Houd de oven goed in de gaten tijdens het bakken. Bij de een gaat het wat harder dan bij de ander. Het is zonde als de granola verbrandt.
  • In een goed afgesloten (weck)pot is de granola zeker twee weken houdbaar.

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter