Recepten

Koude kerrie-ananassaus

Koude kerrie-ananassaus
Geschreven door Walter

De ideale topping voor een kipfilet of -spiesje is een lekker kerriesausje. Helemaal als je er ook nog wat stukjes ananas doorheen doet.

Voor deze saus heb je maar weinig ingrediënten nodig. De Griekse yoghurt kun je bovendien ook nog vervangen voor gewone yoghurt. In dat geval hoef je alleen nog maar een blikje ananas te scoren en klaar ben je 🙂

Dit heb je nodig (180 gram)

  • 60 gr fritessaus
  • 40 gr Griekse yoghurt
  • 75 gr ananas uit blik
  • 2 theelepels kerriepoeder

Zo maak je het

  • Snij de ananas in kleine blokjes van ongeveer 0,5 bij 0,5 cm.
  • Verhit een klein scheutje olie in een koekenpan. Fruit de kerriepoeder een minuutje aan, voeg de ananas toe en laat dit ook even meebakken. Doe het mengsel in een schaaltje en laat het afkoelen.
  • Zodra het mengsel is afgekoeld roer je de Griekse yoghurt en fritessaus erdoor.
  • Proef de saus en maak het verder op smaak met peper, zout en eventueel een drupje azijn.

Tips en tricks

  • Je kunt de saus ook maken zonder de kerrie en ananas eerst aan te bakken maar dan blijft de kerriepoeder wel een beetje melig. Daarom bak ik het persoonlijk liever even aan.

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter