Recepten

Kwarktaartje met aardbeien

Kwarktaartje met aardbeien
Geschreven door Walter

Ken je die gesuikerde kuipjes die je kant en klaar in de winkel kunt kopen? Om ze vervolgens zelf te vullen met allerlei lekkers. Je weet welke ik bedoel toch? Ik kan er alleen echt niet op komen hoe die dingen heten, haha.

Maakt niet uit, mijn punt is dat je ze heel gemakkelijk zelf kunt maken.

Hoe dan? Met bladerdeeg, suiker en een muffinvorm die je op z’n kop zet. Wat kan het soms toch heerlijk simpel zijn allemaal šŸ™‚

Maar goed, van alleen kuipjes wordt je nog niet perse heel blij. Daar moet ook wat lekkers in natuurlijk. Geen zorgen, hebben we ook aan gedacht! Wat dacht je van aardbeien, slagroom, kwark en wat chocoladeschaafsel? Lekker toch?! Vonden wij wel in ieder geval.

Iemand trouwens een idee hoe die bakjes/kuipjes/schuitjes/vormpjes officieel heten? Ik kan ze ook gewoon echt niet vinden op de website van AH. Of zouden ze niet meer verkocht worden?

Wat een gedoe allemaal om zo’n stom bakje eigenlijk. Maar ik ben zo iemand die dan echt wil weten hoe die krengen heten. Hopelijk kan ik slapen vannacht…

Dit heb je nodig (zes taartjes)

  • 3 plakken bladerdeeg
  • 75 gr kwark
  • 75 ml slagroom
  • 10 gr suiker (voor de slagroom)
  • 5 gr suiker (voor op de bladerdeegbakjes)
  • 1 ei
  • 150 gr aardbeien
  • 15 gr chocoladeschaafsel

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Laat hetĀ bladerdeeg ontdooien en vorm een bal van het deeg. Verdeel het deeg in zesĀ gelijke delen.
  • Rol zesĀ balletjes en rol ieder balletje uit tot een platte, ronde plak deeg.
  • Neem een muffinvorm en zet dezeĀ ondersteboven neer.
  • Vorm het bladerdeeg om de omgekeerde vormpjes. Druk het deeg goed tegen de zijkanten aan.
  • Klop het ei los en bestrijk het deeg ermee. Druk de suiker tegen de zijkanten van de bakjes.
  • Prik met een vork een aantal keer goed in de bodem van ieder bakje (dit voorkomt dat de bakjes door luchtvorming te veel uitzetten tijdens het bakken).
  • Bak de bakjes in 15 minuten af.
  • Klop de slagroom stijf met de suiker en maak de aardbeien schoon.
  • Meng de kwark met de opgeklopte slagroom.
  • Laat de bakjes afkoelen en schep het kwark-slagroom mengsel erin.
  • Verdeel de aardbeien over de bakjes en garneer met wat chocoladeschaafsel.

Tips en tricks

  • Zorg dat je de bodem van de bakjes ver genoeg inprikt. Het is wel zo leuk als ze na het afbakken blijvenĀ staan šŸ˜‰
  • Het werkt het makkelijkst als je de suiker met je vingers over de zijkanten van de bakjes verdeelt.

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter