Wist je dat dit recept ook te vinden is in ons bestseller kookboek ‘TOP’? In dit boek vind je de 100 populairste recepten van ons online afslankprogramma. Benieuwd naar alle recepten uit dit boek? Bekijk dan deze pagina.
Als we zelf iets maken vinden we het leuk om het qua calorieën te vergelijken met producten uit de supermarkt. Dus hebben we dan ook met deze eiersalade weer gedaan. Alle eiersalades die we zijn tegengekomen bevatten tussen de 250 en 300 Kcal per 100 gram.
Onze home-made salade zit daar met 136 Kcal per 100 gr dus ver onder. En hij smaakt er absoluut niet minder om. Als dat wel zo was, dan zouden we dat je eerlijk zeggen 🙂 We vinden hem echt heerlijk!
Veel werk is het ook absoluut niet. Terwijl de eitjes koken maak je de saus vast en als de eieren klaar zijn kun je de salade verder afmaken. Binnen no-time heb je dus een heerlijke verse eiersalade op tafel staan.
Dit heb je nodig (250 gr salade)
- 3 eieren
- 5 gr bieslook
- 45 gr Griekse yoghurt
- 45 gr fritessaus
- 1 theelepel mosterd
- 1/2 theelepel kerriepoeder
- mespuntje paprikapoeder
- snufje zout
- snufje peper
Zo maak je het
Bereidingstijd: 20 minuten
- Kook de eieren in ongeveer 8 minuten hard (niet blauw). Pel ze en snijd ze in kleine stukjes.
- Hak de bieslook fijn en meng dit met alle andere ingrediënten van het recept behalve de eieren.
- Als alles goed gemengd is roer je (voorzichtig) de eieren door de saus.
- Proef de salade en maak ‘m eventueel verder op smaak met extra mosterd, kerrie, paprikapoeder, zout en/of peper.
Tips en tricks
- Voor wat meer pit kun je een mespuntje cayenne- of chilipoeder toevoegen.
Voedingswaarde (per 100 gr)
- Kcal: 136
- Eiwit: 8 gram
- Koolhydraten: 4 gram
- Vet: 10 gram
- Vezels: 0 gram
Ik moet lactosevrij eten hoe kan ik het vervangen om een beetje bij dezelfde calorieën te blijven .
Je kunt dan de producten kiezen die lactosevrij zijn en de calorieën met elkaar vergelijken zodat deze redelijk overeen komen.
Gebruiken jullie 10% Griekse yoghurt of 0%?
We gaan uit van de Griekse yoghurt 0% vet.
Lekker en leuk om zelf te maken.
Hoe lang kan ik deze salade in de koelkast bewaren in een afgesloten tupperwarebakje?
Een aantal dagen is het zeker goed houdbaar!
klinkt goed! hoeveel eetlepels is 45 gram fritessaus?
Ongeveer anderhalf tot twee eetlepels.
Kan het ook alleen met Griekse yoghurt
Ja hoor dat kan prima.
Lijkt me heel lekker, ik ga het zeker proberen! Gebruiken jullie normale fritessaus of halfvolle?
Wij gebruiken normale fritessaus.
Kan je ook Franse kwark nemen ipv Griekse yoghurt?
Dat kan inderdaad. De smaak zal iets minder romig zijn, maar zeker ook lekker!
Misschien rare vraag, maar kun je de eiersalade invriezen…?
Ik heb volgens dit recept gemaakt, maar mag maar 60 gram eten in het weekmenu.
Wij hebben het niet geprobeerd. Maar je kunt het anders ook opmaken op brood wanneer er kaas op het menu staat.
Erg lekker.
Ik stond bekend om mijn lekkere ei-salade maar deze vind ik nog veel lekkerder
Ik heb 0% Griekse yoghurt gebruikt van Fage Total. Die yoghurt smaakt me echt niet. Volgende keer volle yoghurt voor mij of is er Griekse yoghurt 0% die een beter smaak heeft dan dit merk?
Wat kan ik ipv fritessaus gebruiken (we gebruiken’m anders nooit)
Je kunt de eiersalade ook alleen maken met de Griekse yoghurt, maar dan zal ‘ie wat minder stevig zijn.
Wij vinden de eigen eiersalade veel lekkerder dan die uit de winkels! We doen er zelf ook regelmatig 1 augurkje heel fijngesneden in.
Bij mij wordt de eiersalade zo gauw waterig. De volgende dag helemaal. Wie heeft dat nog meer en wat kan ik er aan doen?
Welke fritessaus gebruiken jullie in je recepten? Je hebt zoveel verschillende
Je kan de variant kiezen die jij het lekkerst vindt