Diner Lunch

Makkelijke kippensoep

Wij krijgen geen genoeg van soep! Je kunt er namelijk eindeloos mee variëren.
Kippensoep ingewikkeld? Deze zeker niet!

Met onderstaande kippensoep houden we het qua ingrediënten allemaal lekker eenvoudig. Geen culinair hoogstandje, maar wel een heerlijke kom soep als resultaat. En daar gaat het om. Dit recept heet ook niet voor niets makkelijke kippensoep :).

Dit heb je nodig (1.500 ml)

  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 3 kippenpoten
  • 1 prei
  • 100 gr miehoen
  • 2 eieren

Zo maak je het

Bereidingstijd: 30 minuten

  • Maak ongeveer 1,1 liter bouillon van de bouillonblokjes. Kook daarin de kippenpoten in ongeveer 15 minuten gaar.
  • Snijd ondertussen de prei in dunne ringetjes.
  • Haal de kippenpoten uit de bouillon, verwijder het vel en ‘pluk’ al het vlees van de poten. Doe het vlees weer terug in de bouillon.
  • Doe de prei in de bouillon en voeg een paar minuten later ook de miehoen toe. Laat de soep nog een paar minuten koken zodat ook de miehoen ‘gaar’ wordt.
  • Klop de eieren los en bak er een omelet van. Snijd de omelet in reepjes en verdeel deze over de koppen soep.

Tips en tricks

  • Om de soep ‘eetbaar’ te houden kun je de miehoen het beste even een paar keer breken voor je het toevoegt.
  • Zelf vinden we het heerlijk om een theelepeltje sambal toe te voegen.

Voedingswaarde (per 100 ml)

  • Kcal: 53
  • Eiwit: 3 gram
  • Koolhydraten: 6 gram
  • Vet: 2 gram
  • Vezels: 0 gram

Eet smakelijk!

7 reacties

Laat een reactie achter

🔥 Heb jij onze 100 beste recepten al?

X