Kerstrecepten Recepten

Monchoutaartjes met granaatappel

Monchoutaartjes met granaatappel
Geschreven door Walter

Deze monchoutaartjes zijn een heel leuk toetje voor bij het kerstdiner. Maar ik moet er wel even iets bij zeggen. Ze stijven niet heel goed op. Dat is overigens ook wel te zien op de foto šŸ™‚ Het zijn eigenlijk meer ‘monchou-dotjes’ dan taartjes. Maar hey, ze zien er wel superlekker en luchtig uit toch?

Wat dat betreft is het ook wel een goed idee om dit toetje per persoon in een glaasje te maken. Dat ziet er feestelijk uit en ze kunnen niet inzakken. Twee vliegen in Ć©Ć©n klap!

Wil je er toch echte taartjes van maken dan is gelatine een perfecte oplossing.

Dit heb je nodig (tien stuks)

  • 30 gr roomboter
  • 100 gr speculaas
  • 100 gr monchou
  • 300 gr Danio straciatella kwark
  • 100Ā gr granaatappelpitjes
  • 10 ml honing
  • 10 blaadjes munt (optioneel)
  • extra: 10 kleine taartvormpjes of glaasjes

Zo maak je het

  • Haal de monchou uit de koelkast, zodat je het straks op kamertemperatuur kunt gebruiken.
  • Maak fijne kruim van de speculaasjes en smelt de roomboter in een steelpannetje.
  • Meng het kruim met de boter en druk in elk vormpje een deel van het mengsel op de bodem. Zet minstens 10 minuten in de koelkast.
  • Meng de monchou met de kwark. Je kunt dit doen met een vork of spatel maar een mixer of blender maakt het wel een stuk makkelijker.
  • Verdeel het mengsel van monchou en kwark over de speculaasbodempjes en zet de taartjes voor minstens 2 uur in de koelkast.
  • LaatĀ de granaatappelpitjesĀ even inkoken in een klein beetje water waar je ook de honing aan toevoegt.
  • Houd een paar granaatappelpitjes apart voor de garnering.
  • Laat deĀ granaatappelpitjes afkoelen en verdeel over de taartjes vlak voordat je ze gaat serveren. Garneer ze met een paar granaatappelpitjes en een blaadje munt.

Tips en tricks

  • Het is het leukst als iedereen z’n eigen kleine monchoutaartje krijgt, maar jeĀ kunt de taart uiteraard ook in een grotere springvorm maken. Als je hem maar wel in stukjes snijdt en deelt šŸ˜‰
  • Wil jeĀ van dit recept toch liever wat stevigere taartjes maken? Gebruik dan gelatine. Volg voor de hoeveelheid de aanwijzingen op de verpakking van de gelatine.

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter