Recepten

Nasi goreng

Nasi goreng
Geschreven door Walter

We hadden al een recept voor bami- en nasikruiden en ook al een recept voor een lekkere bami. Het enige dat nog ontbrak was een recept voor nasi. Die krijg je vandaag van mij 🙂

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 130 gr zilvervliesrijst
  • 400 gr nasigroente
  • 200 gr kipfilet
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theelepels nasi- bamikruiden (bijvoorbeeld deze)
  • 1 à 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 à 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eieren

Zo maak je het

  • Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking en laat het afkoelen. Roer het tijdens het afkoelen af en toe door zodat de rijst ‘los’ blijft.
  • Hak de knoflook fijn en snij de kipfilet in blokjes.
  • Verhit een scheutje olie in een wok. Fruit de knoflook samen met de nasikruiden even kort aan.
  • Voeg de kip toe en een minuut later ook de groente. Laat dit nog een minuut of vijf op hoog vuur bakken.
  • Zet het vuur laag en voeg stukje bij beetje de rijst toe. Het is de bedoeling dat de rijst ook echt even mee bakt zodat het droog en knapperig wordt.
  • Maak de nasi verder op smaak met ketjap manis, sojasaus en eventueel een beetje sambal.
  • Klop de eieren los, bak er een omelet van en snij in reepjes. Schep de nasi op en verdeel het ei erover. Uiteraard kun je de omelet ook gewoon door de pan met nasi roeren.

Tips en tricks

  • Kook de rijst een avond van tevoren zodat je het rustig kan laten afkoelen.
  • Eet je graag nasi met pindasaus? Dan kun je ervoor kiezen om het ei weg te laten en dat te vervangen voor pindasaus. Om qua calorieën ongeveer gelijk uit te komen kun je 25 tot 30 gr pindasaus nemen.
  • Ook lekker: voeg op het eind nog een beetje taugé toe. Laat deze ongeveer een minuutje meebakken.

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

1 reactie

Laat een reactie achter