Recepten

Oosterse Poké bowl met zalm

Oosterse Poké bowl met zalm
Geschreven door Walter

Poké is een gerecht dat oorspronkelijk uit Hawaï komt. Het draait om blokjes verse vis, gecombineerd met verschillende soorten verse groente en wat rijst.

Wat dat betreft lijkt Poké best wel op sushi. Alleen is deze variant een stuk sneller gemaakt. Al dat rollen en knutselen kun je namelijk gewoon overslaan. Het is wel de bedoeling dat je het allemaal netjes in een kommetje doet. Anders is het immers geen poké bowl.

In dit recept hebben we gekozen voor een Oosterse variant. We maken de Poké bowl namelijk af met wakame (zeewier) en gebruiken sojasaus om de rijst verder op smaak te maken.

Voel je vrij om bij dit recept te variëren met de vis en groente die je gebruikt.  Het belangrijkste is tenslotte dat er een Poké bowl op tafel komt waar jij helemaal happy van wordt 🙂

Eet smakelijk!

Dit heb je nodig (één persoon)

  • 50 gr rijst
  • 75 gr zalmfilet
  • 1/4 avocado
  • 50 gr veldsla
  • 50 gr wakame
  • 30 gr komkommer
  • 30 gr wortel
  • 10 gr bosui
  • 5 gr sesamzaadjes
  • 10 ml sojasaus

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Meng de sojasaus door de rijst.
  • Snijd de zalm in kleine blokjes en leg ze in een licht ingevette ovenschaal. Bestrooi met wat peper en zout en zet ze voor ongeveer 10 minuten in de oven.
  • Snijd ondertussen de avocado in blokjes, de bosui in schuine ringen, de komkommer in halve maantjes en de wortel in lange slierten. Gebruik voor de wortel een rasp of dunschiller.
  • Verdeel de wakame en veldsla in een kom.
  • Verdeel de zalm en de groenten over de salade en garneer met de sesamzaadjes.
  • Serveer met de rijst.

Tips en tricks

  • Wakame kun je invriezen. Heb je binnenkort iets te vieren? Dan zou je het ook goed kunnen gebruiken voor dit recept.
  • De zalm kun je ook helemaal rauw laten. Mits je een mooi vers stukje hebt natuurlijk 🙂

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

1 reactie

  • Lekkerder rijst maak je door rijstazijn erdoorheen te doen ipv soja. Af laten koelen en als smaakmaker de soja apart serveren

Laat een reactie achter