Recepten Week 2

Pangasiusfilet met mozzarella

Pangasiusfilet met mozzarella
Geschreven door Walter

Mozzarella, tomaat en basilicum is al een heerlijke snack op zich. Leg er een lekker stuk pangasiusfilet onder, dan heb je mij helemaal tevreden!

Dit recept werd ingestuurd door Rina en wij waren er erg blij mee! Met slechts vier ingrediënten en een paar minuten werk zet je een heerlijk visgerecht op tafel.

Mij maak je altijd blij met dit soort recepten. Niet moeilijk wel lekker. Zonder allerlei onnodige poespas, gewoon de juiste producten met elkaar combineren.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 200 gr pangasiusfilet
  • 100 gr mozzarella
  • 100 gr cherrytomaten
  • verse basilicum

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Halveer de cherrytomaten en snij de mozzarella in dunnen plakken.
  • Dep de pangasiausfilet goed droog met keukenpapier. Smeer ‘m vervolgens goed in met een klein beetje olijfolie en bestrooi met peper en zout.
  • Leg de pangasiusfilet in een ovenschaal en bedek met de plakken mozzarella. Leg vervolgens de cherrytomaten er bovenop en voeg een paar blaadjes basilicum toe.
  • Laat het gerecht in de oven in ongeveer 15 minuten gaar worden.
  • Garneer met wat verse basilicum. Bij voorkeur de kleinste blaadjes die je kunt vinden. Die zijn het lekkerst om (ongesneden) mee te eten met het gerecht. Zoals je op de foto’s kunt zien zaten er aan onze plant niet echt kleine blaadjes 😉

Tips en tricks

  • In plaats van pangasius kun je bij dit gerecht ook prima kiezen voor kabeljauw of tilapia. Andere (niet vette) vis mag uiteraard ook.

Eet smakelijk!

Pangasiusfilet met mozzarella

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

2 reacties

Laat een reactie achter