Recepten

Pasta met spinazie en kip

Pasta met spinazie, kip, tomaat en Parmezaanse kaas
Geschreven door Walter

Pasta met spinazie, een redelijke klassieker. Maar daarom zeker niet minder lekker. Ik kan dit soort gerechten altijd wel waarderen. Makkelijk om te maken, snel klaar en vooral heel goed te bikken 🙂 Wil je het jezelf helemaal makkelijk maken, kies dan voor spinazie uit de diepvries. Heb ik ook gedaan!

Overigens is dit gerecht onze variant op de ‘pasta met kip, spinazie en Boursin’ die door één van de leden werd ingestuurd. We hebben er wat meer groente aan toegevoegd en de Boursin vervangen voor zuivelspread. Op die manier wordt het net iets gezonder en blijven de calorieën binnen de perken.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 130 gr pasta (bv. fusilli)
  • 200 gr kipfilet
  • 1 teentje knoflook
  • 300 gr spinazie
  • 150 gr cherrytomaten
  • 20 gr pijnboompitten
  • 20 gr Parmezaanse kaas
  • 20 gr zuivelspread

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snij een kruisje in de onderkant van de tomaten en zet ze 10 tot 15 minuten in de oven.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Neem een koekenpan en bak de pijnboompitten zonder olie of boter op laag vuur mooi bruin.
  • Snij de kipfilet in blokjes, bestrooi met wat peper en zout en bak gaar en goudbruin. Hak de knoflook fijn en bak deze de laatste minuut even met de kip mee.
  • Heb je spinazie uit de vriezer? Warm het dan even op. Heb je verse spinazie, gebruik dan de wok om het te laten slinken en op te warmen.
  • Roer de pasta en de kipfilet door de spinazie. Roer vervolgens de zuivelspread erdoor. Proef even en voeg eventueel peper en zout naar smaak toe.
  • Garneer het gerecht met de tomaten, pijnboompitten en Parmezaanse kaas.

Tips en tricks

  • Zelf vind ik fusilli een ideale pasta voor dit gerecht. De spinazie blijft daar namelijk goed tussen zitten (zie de foto). Vooral als je fijngehakte spinazie (uit de diepvries) gebruikt.

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

3 reacties

  • Goedenavond Walter, ik ben een nieuw lid……heb vanavond alles even bekeken en heb alvast wat lekkere recepten geprint. Ook heb ik uitgerekend hoeveel calorien in mag/kan gebruiken. Maar……heb nog een vraagje. Waar vind ik HOEVEEL ik van een bepaald gerecht kan eten om aan mijn calorien te komen. Misschien eroverheen gekeken maar ………groetjes Loes vd Griend

    • De hoeveelheid staat bij de recepten vermeld. Wanneer een recept voor twee personen is mag jij de helft ervan. Mocht dit anders zijn dan kun je dit terugvinden in het weekmenu 🙂

Laat een reactie achter