Recepten

Pastaschotel met pompoen en spekjes

Pastaschotel met pompoen en spekjes
Geschreven door Walter

Het is weer volop pompoenseizoen! Leuk woord trouwens, haha.

Een pompoen ‘slachten’ is even een klusje maar ik ben er inmiddels wel achter dat je het verschil met pompoenblokjes uit de supermarkt echt proeft. Het kan prima hoor, maar met een verse pompoen krijg je toch net even wat meer smaak.

Besluit je om inderdaad zelf een hele pompoen te lijf te gaan dan heb ik ook nog goed nieuws voor je. Als je een biologische (onbespoten etc.) pompoen neemt kun je ook de schil gewoon eten. Eventuele slechte plekjes snijd je er dan even uit maar voor de rest hoef je ‘m niet te schillen. Scheelt toch alweer wat werk. Dan kun je de pompoen gewoon in stukken snijden, de zaadjes eruit halen en vervolgens de stukken weer in blokjes snijden.

Heb je pompoen over? Dan maak je uiteraard dit recept nog even klaar. Altijd handig om in de vriezer te hebben.

Tot slot nog even de credits voor dit recept. Die zijn voor Nina! Hartelijk dank voor het insturen van dit lekkere maaltje 🙂

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 130 gr penne
  • 100 gr magere spekreepjes
  • 200 gr tomatenblokjes
  • 200 gr pompoen(blokjes)
  • 1 ui
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 20 gr geraspte kaas

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel koud.
  • Snijd de pompoen in blokjes en kook ze beetgaar.
  • Snipper de ui en fruit aan in een klein scheutje olie. Voeg de spekreepjes toe en bak op hoog vuur knapperig.
  • Voeg de Italiaanse kruiden toe en bak kort mee.
  • Voeg nu de tomatenblokjes toe. Roer alles goed door en breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de penne en pompoenblokjes door het tomatenmengsel.
  • Giet het mengsel in een licht ingevette ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas.
  • Zet de schotel voor 30 minuten in de oven.

Tips en tricks

  • Je kan voorgesneden pompoenblokjes kopen. Dat scheelt je toch weer wat werk.
  • Draai de oventemperatuur de laatste paar minuten iets omhoog voor een knapperig korstje.

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter