Alle recepten uit ons kookboek 'Altijd lekker' Diner

Penne met romige knoflooksaus

Penne met romige knoflooksaus

Wist je dat dit recept ook te vinden is in ons bestseller kookboek ‘Altijd lekker’? In dit boek vind je een selectie van 100 populaire recepten uit ons online afslankprogramma. Benieuwd naar alle recepten uit dit boek? Bekijk dan deze pagina.

Oei, oei, oei, dit is een lekker pastaatje zeg! We kwamen online wat ideeën tegen voor een pasta met veel knoflook en dat leek ons wel wat. Dus zijn we aan de slag gegaan om een echt lekkere knoflooksaus te maken. Een knoflook-pastasaus wel te verstaan, niet zo eentje uit een knijpfles voor over je broodje shoarma 🙂

Misschien denk je dat zes tenen knoflook erg veel is. Maar dat valt echt mee. Acht stuks zouden we er zelfs ook nog wel in doen, maar zes is goed hoor. Dan heeft de saus een echte knoflooksmaak.

We raden je wel aan om de knoflook echt even goed aan te fruiten in de boter. Gewoon op laag vuur, zonder dat de knoflook verkleurt. Maar laat het wel een paar minuutjes pruttelen. Dan haal je het scherpe kantje van de knoflook af en het zoete komt juist meer naar boven. Heerlijk!

Om het plaatje compleet te maken voegen we (het liefst vers) geraspte Parmezaanse kaas toe aan de saus. En zoals je in de tips en tricks kunt lezen zijn we voorstander van een beetje citroensap om de saus nog beter in balans te brengen.

Al met al is dit absoluut geen moeilijk recept. Maar het is er wel eentje waarbij wat extra liefde en aandacht absoluut de moeite waard zijn. De knoflook goed aanfruiten, de saus even proeven en echt lekker op smaak maken en dan flink warm serveren. Die kleine dingen maken hier echt een verschil.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 100 gr kipfilet
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 120 gr penne
  • 6 teentjes knoflook
  • 15 gr roomboter
  • 15 gr bloem
  • 0,5 kippenbouillonblokje
  • 125 ml melk
  • 40 gr Parmezaanse kaas
  • citroensap
  • 10 gr peterselie

Zo maak je het

Bereidingstijd: 30 minuten

  • Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Bestrooi met de helft van de Italiaanse kruiden, peper en zout. Voeg een scheutje olie toe en roer goed door.
  • Kook de penne volgens de instructies op de verpakking. Giet af en spoel koud.
  • Bak de blokjes kipfilet op hoog vuur rondom knapperig en bruin. Haal uit de pan en zet afgedekt weg.
  • Hak de teentjes knoflook fijn.
  • Smelt de boter in een sauspan of steelpan.
  • Fruit de knoflook met de andere helft van de Italiaanse kruiden minimaal 2 minuten aan op laag vuur.
  • Bak de bloem al roerend 2 à 3 minuten zachtjes mee.
  • Los het halve kippenbouillonblokje op in 100 milliliter water. Voeg de melk eraan toe.
  • Giet het bij de boter en bloem in de pan en breng de saus al roerend aan de kook.
  • Rasp de Parmezaanse kaas en voeg toe aan de saus.
  • Laat de saus zachtjes pruttelen tot de Parmezaanse kaas gesmolten is. Proef de saus en maak op smaak met peper, zout en citroensap.
  • Hak de peterselie fijn. Roer de helft van de peterselie door de saus. Meng de penne en kip let door de saus.
  • Warm alles goed door en bestrooi met de rest van de peterselie.

Tips en tricks

  • Wil je de Parmezaanse kaas vervangen door een andere kaassoort? Kies dan het liefst voor een kaas met wat pit.
  • Zorg ervoor dat je het gerecht na bereiding meteen kunt opdienen, zodat je het goed heet serveert. De saus stolt namelijk vrij snel als hij afkoelt.
  • Dit soort romige sauzen wordt naar onze mening extra lekker met een beetje citroensap. Naast het romige krijg je dan namelijk ook een lekkere frisse smaak.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 510
  • Eiwit: 30 gram
  • Koolhydraten: 48 gram
  • Vet: 20 gram
  • Vezels: 6 gram

Eet smakelijk!

33 reacties

  • Hoi?lijkt me echt suuuuper lekker,en ik ga het zeker eens uitpriberen.heb een vraagje,mag je de look ook persen?ik heb zo een megafijne lookpers van ikea, waar echt enorm veel look uitkomt? heb trouwens jullie boek net ontvangen,zo benieuwd om ermee te beginnen ?

    • Je mag de knoflook ook persen. Heel veel plezier met het koken van dit recept en natuurljk met het boek 🙂

  • Lijkt mij ook een heerlijk gerecht. ga ik zeker een keer bereiden. Staan deze recepten ook allemaal in het boek? Ik heb die namelijk sinds gisteren in huis maar als ik geweten had dat jullie de recepten ook “gratis” online zetten had ik het boek dus niet hoeven kopen?

    • Niet alle recepten staan in het boek. Er zijn een aantal recepten die in het boek staan en op site. In het boek staan ook een aantal recepten die exclusief voor het boek zijn en dus niet op de site staan 🙂

    • Hallo ik ben in boek 1 bezig week 4 her bevalt me prima maar nu zie ik het recept Penne met romige knoflooksaus voorbij komen ik zou dit graag klaar willen maken maar wat moet ik dan de rest van de dag eten . En nog een vraag als er vlees staat bij diner mag ik dit vervangen door vis en moet ik dan de zelfde hoeveelheid aannemen

      • Je kunt dit recept prima nemen op een dag dat er een pasta gerecht op het menu staat.Kijk even of de calorieën overeenkomen, anders kun je altijd wat minder pasta nemen om ongeveer gelijk uit te komen. In plaats van vlees mag je zeker een stukje vis nemen. Kies dan voor witvis in plaats van mager vlees, en voor de vettere vissoorten bij wat vetter vlees. Dan kun je prima dezelfde hoeveelheden aanhouden.

  • Dit lijkt mij een heerlijk recept. Ik volg jullie week menu’s uit het prachtige boek. Momenteel zit ik in week 4. Kan ik dit recept ook toevoegen in een week op een bepaalde dag? Zo ja welke en waar adviseren jullie het om te doen.

    • Je kunt er dan voor kiezen om een recept met pasta en saus te laten staan en dan dit recept te nemen. Bijvoorbeeld de tagliatelle met Bolognesesaus die aankomende zondag voor jou op het menu staat. Een schaaltje rauwkost erbij is een goede aanvulling voor je groentes die dag 🙂

  • Even een vraag over de recepten. Gebruiken jullie gekookte of ongekookte pasta bij de hoeveelheid in de recepten? Wij gebruiken de boeken allebei.

  • Wat was dit een “hemels” lekker gerecht. Dit gaan we vaker maken en een boel andere gerechten van de site. Deze site ga ik bij familie en vrienden aanraden?
    En een boek gaan we binnenkort ook aanschaffen!

    • Hoi Paula, wat ontzettend goed om te horen 🙂 Dat je maar veel lekkers mag koken, en veel plezier alvast van het boek!

  • Oooh… Dit klinkt heel lekker… ik denk dat ik de saus ga maken met gepofte knoflook… dat wordt vast smullen.
    Bedankt voor dit mooie recept.

  • Vanavond gemaakt heerlijk!!
    maandag gaan we ( dochter en ik) met t boek beginnen. Ben benieuwd, aangezien ik wisseldiensten draai en op me werk “ moet” mee eten.

  • Superlekker! Alleen niet handig voor als je de volgende dag afspraken hebt ? lang leve de anderhalve meter regel wat dit betreft!

  • Hoi project Gezond,
    Heb alle 4 de boeken, maar klopt het dat dit recept niet voorkomt in de boeken.
    Penne met romige knoflook saus
    Mvg Greet

  • Deze pasta is echt superlekker! Maar liefst 12 tenen knoflook voor ons viertjes…..dat wel! Dus we stinken nog een week naar knof? maar echt heerlijk!!!

  • Ik ga dit voor vanavond maken. Ik heb er een grote bak champignons bij gedaan. Deze heb ik van te voren en apart gebakken, zodat het vocht kan verdampen. Kan niet wachten om het te eten, het water loopt me nu al in de mond…

  • Vandaag gemaakt, voor mijn man en dochter met champignons en voor mijn zoon en mij met spinazie. Erg lekker hoor, voor herhaling vatbaar ?

Laat een reactie achter

🔥 Heb jij onze 100 beste recepten al?

X