Recepten

Penne met venkel

Penne met venkel
Geschreven door Walter

Voor mijn gevoel wordt er maar weinig met venkel gekookt. Dat geldt in ieder geval voor mijzelf. Misschien is dat ook wel de reden dat ik het denk. Dus mocht het zo zijn dat jullie wel allemaal massaal venkel eten, laat het dan vooral even weten.

Het blijft ook wel een beetje een apart ding, zo’n venkelknol. Want hoe maak je ‘m eigenlijk schoon? En wat kun je er wel en niet van eten? Dat zit als volgt:

  • Spoel de venkel goed af onder koud water.
  • Snijd het kontje eraf.
  • Snijd de groente stengels eraf. Het fijne groen dat aan de stengels zit kun je eventueel bewaren om mee te garneren.
  • Snijd de venkel in de lengte doormidden en verwijder de harde kern uit de twee helften.

That’s it! Klaar om te snijden, raspen, hakken, choppen, wat je maar wilt 🙂

Dit recept voor penne met venkel werd ingestuurd door Mia. Zij heeft het uit een krantenartikel dat is geschreven door een chefkok van een vegetarisch restaurant uit Dusseldorf. We kunnen dus spreken van een chefwaardig maaltje. Als je een beetje je best doet in de keuken tenminste 😉

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 120 gr penne
  • 300 gr venkel
  • 100 ml sinaasappelsap
  • 50 gr bosui
  • 20 gr walnoten
  • 1 appel
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 10 gr boter

Zo maak je het

  • Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snipper het uitje en hak de knoflook fijn.
  • Maak de venkel schoon en snijd of rasp hem in kleine stukjes.
  • Schil de appel en snijd in kleine blokjes.
  • Snijd de bosui in ringen.
  • Fruit de ui samen met de venkel en bosui aan in een scheutje olie. Bak de appelstukjes, walnoten en knoflook kort mee.
  • Laat het klontje boter smelten en blus af met de sinaasappelsap.
  • Roer alles even goed door elkaar en schep dan de penne erdoor.
  • Maak op smaak met peper en zout.

Tips en tricks

  • Je kan ook fusili gebruiken als je dat nog in huis hebt. De fijngesneden ingredienten van dit recept mengen daar haast makkelijker mee.

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter