Recepten

Perenspoom

Perenspoom
Geschreven door Walter

Ken je die perenijsjes van Festini? Vast wel! Onze kids zijn er gek op en zelf pik ik er op warme dagen ook graag eentje uit de vriezer. Lekker!

Deze perenspoom is de volwassen variant van het perenijsje. Met mousserende wijn. En niet te vergeten: wodka!

Heel easy om te maken, het ijs heeft alleen wel even wat tijd in de vriezer nodig. Maak het dus een dag van tevoren even klaar of anders in ieder geval overdag. Dan kun je ’s avonds lekker genieten van een grote-mensen-peren-traktatie 🙂

Dit heb je nodig (zes personen)

  • 600 ml mousserende wijn
  • 100 ml perensap
  • 10 ml wodka
  • 1/2 citroen
  • 3 peren
  • 10 gr verse munt

Zo maak je het

  • Schil de peren en snijd ze in kleine stukjes.
  • Pers het sap van een halve citroen uit.
  • Breng de stukjes peer aan de kook in het sap van de halve citroen en een scheutje perensap. Tijdens het inkoken kun je af en toe een scheutje perensap toevoegen.
  • Houd 6 blaadjes munt achter. Hak de rest fijn en kook mee.
  • Blend het perenmengsel tot een gladde mousse, roer de wodka erdoor en laat het volledig afkoelen.
  • Giet het mengsel in een lage (ijs)bak en zet het in de vriezer. Na 2 uur schep je het mengsel goed door. Laat het daarna nog minstens 2 uur in de vriezer staan.
  • Haal het ijs uit de vriezer en zet de glazen klaar.
  • Doe in elk glas een bolletje ijs en giet de mousserende wijn eroverheen.
  • Garneer met een blaadje munt.

Tips en tricks

  • Het maakt niet uit als je geen strakke bolletjes van het ijs kunt maken. De spoom is het lekkerst als het ijs zich verdeelt door de wijn.
  • De wodka in het ijs verdampt niet, omdat je het pas na het inkoken toevoegt. De alcoholsmaak van het ijs is wel heel mild. Dit betekent overigens niet dat ik je aanraad om nog meer wodka toe te voegen. Er gaat immers ook nog mousserende wijn bij 🙂

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter